logo F1online.sk

Stroll: Dnes sme mali možno aj druhé najrýchlejšie auto

Lance Stroll
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 7. 2020

Tím Racing Point urobil po zbabranej kvalifikácii všetko, aby učinil za dosť svojej povesti, ktorú si vybudoval v piatkových tréningoch. Treba povedať, že Sergio Pérez predviedol nevídanú stíhaciu jazdu a naplno predviedol kvality tohtoročnej RP20. Na druhú stranu, výkon Lanca Strolla pôsobí trochu rozpačitým dojmom.

„Naozaj verím, že sme dnes mali možno aj druhé najrýchlejšie auto, možno tretie. Určite sme však boli rýchlejší než McLaren, Renault a ďalší naši súperi,“ vyhlásil sebavedomo Stroll pred mikrofónmi televízie Sky.

„Naše postavenie na štarte pochopiteľne nebolo ideálne. Sergio štartoval sedemnásty, takže preňho je to celkom dobrý výsledok. Myslím, že pred pretekmi by ho bral všetkými desiatimi.“

„Z mojej strany tam bolo niekoľko frustrujúcich momentov, ako keď som sa zasekol za Ricciardom. Tempo tam však bolo od začiatku do konca, čo nám dáva dobrý prísľub smerom do budúcna,“ uzavrel Stroll.

Syn majiteľa stajne však akosi nespomenul, že Pérez, ktorý sedí v rovnakom aute, toho v nedeľu stihol oveľa viac. Štartoval štyri miesta za Strollom, poradil si s oboma McLarenmi, tímovým kolegom, Ricciardom a dokonca dostihol aj Alexa Albona na Red Bulle. Kanaďan na druhú stranu predbehol Sainza vďaka chybe mechanikov McLarenu v boxoch a na zdolanie Ricciarda potreboval skutočne široké lakte, za čo čelil po pretekoch vyšetrovaniu zo strany komisárov.

Pérez bol naproti tomu pred novinármi o čosi vecnejší: „Myslím, že sa mi podarila celkom dobrá stíhacia jazda. Auto malo vynikajúce tempo a tím odviedol po strategickej stránke fantastickú prácu. Takmer sme to dotiahli na štvrté miesto.“

Sergiovi sa však sen o dokonalých pretekoch nesplnil, za čo mohol nešťastný kontakt v súboji s Alexom Albonom.

„Veľmi som tlačil na Albona. Nemal som zase až takú veľkú šancu, len tú, ktorú ste videli a skončilo to nešťastne. Dotkli sme sa vo veľmi zlom uhle a poškodil som si predné krídlo. Mal som šťastie, že som stratil len jednu pozíciu,“ povedal Pérez, ktorého v závere predstihol len Lando Norris, kým Stroll napriek všetkému finišoval s tesnou stratou asi šiestich stotín za tímovým kolegom.