logo F1online.sk

Russell dumá nad tým, kam sa podela rýchlosť Williamsu

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala13. 11. 2021

Po dlhom čase sa do Q2 nepodarilo postúpiť ani jednému Williamsu. George Russell vypadol v úvodnej časti kvalifikácie len druhýkrát v tejto sezóne a po piatku len márne hľadal odpoveď na otázku, čo sa vlastne stalo s rýchlosťou Williamsu FW43B.

Jeden z najlepších kvalifikantov v štartovom poli nielen, že mohol zamieriť pod sprchy už v Q1, ale ho dokonca prekonal aj tímový kolega Nicholas Latifi, ktorému sa to doposiaľ v žiadnej štandardnej kvalifikácii nepodarilo.

George Russell uznal, že v piatok “necítil” svoj monopost tak dobre ako inokedy, no na druhej strane si uvedomuje, že jeho auto má problémy. “Nebolo to vôbec jednoduché. Skrátka sa mi nepodarilo prinútiť pracovať pneumatiky a auto. Bolo trochu veterno, čo nehralo v náš prospech, a ak mám byť úprimný, nemal som taký dobrý cit. V každom prípade Nicholas zajazdil naozaj dobré kolo a je priamo predo mnou.”

“Ako tím sme tento víkend rýchlostne dosť pozadu. Na postup do Q2 nám chýbali tri desatiny. Len druhýkrát v posledných devätnástich pretekoch sme sa nedostali do Q2. Musíme opäť nájsť svoju formu,” odkazuje budúci pilot Mercedesu.

V rámci šprintového víkendu sa však väčší dôraz kladie na pretekovú, nie kvalifikačnú rýchlosť, čo dáva Williamsu istú nádej. Okrem toho sa má v porovnaní s piatkom otepliť. S vyššími teplotami sa zmení aj správanie auta.

Veľmi sebavedomo však Russell nebude vstupovať do kvalifikačného šprintu. “Máme za sebou len jeden tréning, myslím si, že ten druhý nám napovie viac. Avšak rozhodne nemáme rýchlosť na to, aby sme sa nejako dramaticky posunuli z našej aktuálne pozície. Musíme sa to pokúsiť spraviť cez zastávky, strategicky. Šprint bude ťažký.”

“Neviem, čo sa to v posledných pár pretekoch stalo s rýchlosťou nášho auta. Nie sme na tom tak dobre, zatiaľ čo v skoršej časti sezóny to všetko šlo dosť ľahko, taktiež hneď po letnej prestávke. Musíme sa zamyslieť,” doplnil.