logo F1online.sk

Hülkenberg odmietol IndyCar, hovorí o osobných dôvodoch

Nico Hülkenberg
© Twitter/Arrow McLaren SP
Milan Kubala
Milan Kubala4. 11. 2021

Už-už sa zdalo, že hľadanie budúceho pôsobiska Nica Hülkenberga sa blíži ku koncu. Nemecký pretekár však vo štvrtok na sociálnych sieťach oznámil, že jeho očakávaný vstup do americkej série IndyCar sa nestane realitou, a to z “osobných dôvodov”.

Nica Hülkenberga sme len pred pár dňami mali možnosť vidieť testovať monopost McLarenu z IndyCar. Na okruhu Barber Motorsports Park minulý pondelok odkrúžil 108 kôl, čo mu malo pomôcť rozhodnúť sa, kam sa bude uberať jeho pretekárska kariéra. Po jazdách uviedol, že je to “určite zaujímavé a zábavné”.

Šéf McLarenu Zak Brown dokonca poznamenal, že ak jeho tím v šampionáte nasadí aj tretie auto, Hülkenberg je “blízko vrcholu” rebríčka potenciálnych kandidátov. Nuž a keď sme sa dozvedeli, že nemecká Sky Sports si vyjednala vysielacie práva na sériu IndyCar na najbližšie tri roky, zdal sa byť Hulkov osud spečatený.

Avšak situácia sa zmenila vo štvrtok, keď Nico Hülkenberg oznámil, že sa za veľkú mláku presúvať nebude. “Keď som pred dvoma týždňami testoval IndyCar, bolo to vzrušujúce a som vďačný tímu Arrow McLaren SP za túto príležitosť. Avšak z osobných dôvodov som sa rozhodol nepokračovať týmto smerom. Budem vás informovať ohľadom mojich budúcich plánov.”

Hülkenberg sa tak nepridá k ďalším bývalým pretekárom F1 v IndyCar Romainovi Grosjeanovi a Marcusovi Ericssonovi, ktorí budú pôsobiť v americkej sérii aj v budúcej sezóne. Kam zamieri Hulk, je otázne, no môžeme predpokladať, že si bude hľadať sedačku v Európe. Pred pár týždňami sa mu totižto narodila dcéra, čo výrazne skomplikovalo situáciu; sťahovanie sa do USA by bolo veľkým záväzkom.

Súvisiace články