logo F1online.sk

Predpredaj lístkov na Veľkú cenu Miami 2022 bol vypredaný za 40 minút

Veľká cena Miami
© FIA
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko31. 10. 2021

Formula 1 sa po prvýkrát predstaví v slnečnom Miami už 08. mája 2022. Oficiálny dátum už bol doplnený aj o spustenie predpredaja lístkov na toto podujatie. Ak si však chceš zakúpiť vstupenky, máš smolu, tie sa veľmi rýchlo vypredali.

Niet pochýb o tom, že Formula 1 sa v Spojených štátoch teší veľkej obľube. Dôkazom je aj uplynulá Veľká cena USA 2021, ktorú priamo na mieste sledovalo až 115 000 fanúšikov a za celý pretekový víkend navštívilo okruh až 400 000 fanúšikov. Svoju úlohu však mohol zohrať aj populárny seriál Drive to Survive na platforme Netflix.

Vedenie Formuly 1 sa rozhodlo do kalendára zaradiť aj ďalšie podujatie, tentokrát na Floride. Po prvýkrát sa do Miami pozrieme v roku 2022, pričom podpísaná bola už aj 10-ročná zmluva na organizáciu tejto veľkej ceny.

Ceny vstupeniek na toto podujatie rozhodne neboli lacné, to ale nebránilo úspešnému predpredaju. Najlacnejšie trojdňové lístky stáli okolo 500 libier (v prepočte cca 591 €) a tie najdrahšie stáli tesne pod hranicou 2 000 libier (v prepočte cca 2367 €).

Portál planetf1.com uviedol, že v rámci predpredaja sa všetky dostupné vstupenky vypredali už za 40 minút. Presný počet vstupeniek však zatiaľ nebol špecifikovaný.

Svoj pohľad na podujatie v Miami pridal aj 49-ročný Američan a zároveň šéf tímu McLaren, Zak Brown: „Začínate vidieť to, čo sa deje. Miami bude ďalším ‚turbodúchadlom‘ pre tento šport.“

„Máte tu Mexiko, Montreal, takže máte susediace podujatia a televíznu zmluvu, ktorú verím, že sa podarí v blízkej dobe obnoviť. Či zostaneme tam, kde sme, alebo to zmeníme, bude na Stefanovi (Domenicalim, pozn. red.). Sú to všetky tie časti, ktoré ak si spojíme, odštartovali skutočný rast,“ povedal Brown.

Súvisiace články