logo F1online.sk

Vandoorne bude ďalší, kto otestuje monopost McLarenu z IndyCar

Stoffel Vandoorne
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko28. 10. 2021

V pondelok otestovala monopost IndyCar až pätica jazdcov vrátane Nica Hülkenberga. Ďalším pilotom, ktorý si vyskúša model tímu Arrow McLaren SP bude bývalý pilot Formuly 1, Stoffel Vanddorne.

„Verejne sme povedali, že našou ambíciou pre rok 2023 je tím s troma autami, takže si myslím, že rok 2022 vnímame ako rok na premostenie,“ povedal prezident tímu Arrow McLaren SP, Taylor Kiel pre portál RACER.

„V tejto chvíli sa teda k ničomu nezaväzujeme, no zároveň zvažujeme všetky možnosti. Ideálny scenár by bol, ak by sme odjazdili toľko pretekov, koľko dokážeme (s tromi autami), ale opäť to musí byť správne z hľadiska personálu a jazdcov. Nie je tam finančná motivácia, takže to nám dáva veľkú flexibilitu pri rozhodovaní,“ pokračoval Kiel.

Kiel hovorí, že plány na tretie auto vzbudili značný záujem aj v padoku Formuly 1, medzi pilotmi, ktorí hľadajú nové výzvy. Je to napríklad aj Stoffel Vandoorne, ktorý jazdil v tíme McLaren v rokoch 2017 a 2018, pričom následne prestúpil do série Formula E.

„Bol tu veľký záujem, bolo tu veľa ľudí, ktorí určite klopali na naše dvere, ale prepracujeme to a zistíme, čo je pre náš program najlepšie,“ povedal Kiel. „Samozrejme, máme záujem (o prostredie Formuly 1) a myslím si, že nám to pomáha mať našu rodinu aj v padoku F1.“

„Stoffel pochopiteľne má nejaké kontakty a aktívne sa v tíme angažuje ako rezervný jazdec, takže to je celkom jasné. Myslím, že sa s ním pokúsime niečo urobiť,“ načrtol šéf tímu Arrow McLaren SP, série IndyCar.

„Určite je to talentovaný pretekár, ale mali sme ľudí, ktorí nás oslovili z rôznych miest. Je to vzrušujúce obdobie. Pre nás ako tím a aj organizáciu je to trajektória rastu, na ktorej sa momentálne nachádzame. Je toho veľa, čím si musíme prejsť, ale určite ide o veľa vzrušujúcich vyhliadok,“ uzavrel Taylor Kiel.

Súvisiace články