logo F1online.sk

Schumacher: Mám aj vlastné preteky, nemôžem sa vypariť

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 10. 2021

Dramatický záver Veľkej ceny USA. Lewis Hamilton sa blíži k Maxovi Verstappenovi, už-už a otvorí zadné krídlo. V predposlednom kole sa pilot Red Bullu dotiahol na o dve kolá pomalšieho Micka Schumachera. Holanďan sa za ním „viezol“ prakticky celý tretí sektor. Christian Horner „takmer dostal infarkt“, fanúšikovia Maxa Verstappena šediveli až sa nakoniec Mick pred poslednou zákrutou uhol. Bola to len chvíľka, no zdalo sa to ako večnosť. Max i Mick nad tým však po pretekoch len pokrčili plecami.

Čo bola len chvíľa sa vo vrcholiacom boji o víťazstvo zmenilo na večnosť. Verstappen možno kvôli Schumacherovi stratil nejaký čas, no ten mu na oplátku „zariadil“ DRS na cieľovej rovinke. Pilot Red Bullu tak získal späť to, čo za svojim kamarátom z detstva stratil. Možno dokonca aj získal niečo navyše, keďže v špinavom vzduchu sa zdržal aj Hamilton.

„Ja sa skrátka nemôžem len tak vypariť,“ povedal po pretekoch Schumacher, ktorému vtedy lídri nadelili už druhé kolo. „Trať patrí takisto aj mne a mám vlastné preteky. Povedzme, že som sa snažil nekomplikovať ostatným život a čo najmenej ich otravovať. Myslím, že sa to trochu vykompenzovalo tým, že vďaka mne mal DRS.“

„Nikto v danej situácii nemohol urobiť nič iné, také je skrátka pretekanie,“ dodal Mick.

A skutočne, Verstappen mohol vďaka Schumacherovi na cieľovej rovinke otvoriť svoje zadné krídlo. Hamilton sa za ním naopak nedokázal dostatočne priblížiť. Max tak v úvode posledného kola zväčšil medzeru medzi ním a Lewisom.

„Dve kolá pred koncom sa v nájazde do tretieho sektora vynoril predo mnou jeden z Haasov. Nebolo ľahké ho nasledovať, už vôbec nie na opotrebovaných pneumatikách,“ povedal po pretekoch Verstappen.

„Našťastie zostal predo mnou a dal mi DRS, takže sa tým vykompenzovalo to, čo som za ním stratil. V poslednom kole to bolo o tom zajazdiť dobrý prvý sektor a začiatok druhého sektora. Nebolo to jednoduché, pretože pneumatiky boli naozaj hotové,“ dodal Max.

Súvisiace články