logo F1online.sk

Domenicali: Mnoho strán sa usiluje o kúpu tímu Formuly 1

Kimi Räikkönen a Stefano Domenicali
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 10. 2021

Napriek globálnej pandémii sa Formula 1 dostáva po ekonomickej stránke na svoj vrchol. Dvíha sa záujem o tento šport, ktorý v posledných rokoch prudko expanduje a získava veľkých investorov. Aspoň taký je pohľad Stefana Domenicaliho, ktorý to napísal vo svojom stĺpčeku pre F1.com.

Nie každý má síce taký optimistický pohľad na vec, ale Stefano ako „šéf šéfov“ hlása pred koncom sezóny 2021 slová plné optimizmu a nadšenia. Formule 1 sa darí, Formula 1 je na tom dobre a Formula 1 ďalej expanduje.

„Žijeme v náročných časoch, ale Formula 1 sa nachádza vo veľmi radostnej pozícii, keďže dokáže prilákať investície z celého sveta,“ napísal Domenicali.

„Aston Martin je neuveriteľná spoločnosť s tou správnou DNA pre Formulu 1. Takáto skvelá značka investuje obrovské množstvo peňazí do Formuly 1. To znamená jediné, Lawrence Stroll verí v náš projekt a verí, že Formula 1 bude jedným z najdôležitejších pilierov, na ktorých postaví svoju stratégiu. Stroll stanovil pre svoj tím cieľ do piatich rokov bojovať o titul. Je to ambiciózne, ale podľa mňa to pri tejto úrovni investícií nie je nerealistické.“

Nie je to pritom ani zďaleka len Aston Martin. Vo Formule 1 sa v poslednom čase rozbehlo niekoľko veľkých projektov s veľkými investíciami, čo sú podľa Domenicali nespochybniteľné dôkazy o tom, že sa tomuto športu veľmi darí.

„Red Bull sa zaviazal postaviť svoj vlastný motor a rozhodol sa pre veľkú investíciu. To je znak dlhodobej lojality k tomuto športu. Som vďačný za to, čo všetko pre Formulu 1 urobili a čo aj naďalej robia,“ píše Domenicali.

„Aj Williams sa s novými majiteľmi posúva dopredu. Dorilton robí kroky k tomu, aby posilnili budúcnosť tímu. Počuli sme, že tu je mnoho strán, ktoré sa usilujú o kúpu tímu Formuly. To znamená, že po ekonomickej stránke je Formula 1 zdravá. Naše ďalšie kroky, napríklad zavedenie udržateľných palív alebo zmeny pohonných jednotiek, sú tým správnym strategickým prístupom zo strany F1.“

„Našou ambíciou je mať ľahšie autá, ktoré dokážu navzájom bojovať a majú dobrý zvuk. Tam chceme ďalej smerovať a toto musíme v budúcnosti dosiahnuť,“ dodal Domenicali.

Súvisiace články