logo F1online.sk

Räikkönen: Keď som z F1 odišiel prvýkrát, ani som nesledoval preteky

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 10. 2021

Kimi Räikkönen po tejto sezóne ukončí pretekársku kariéru vo Formule 1 a hneď sa začalo špekulovať o jeho ďalšej budúcnosti. Automaticky sa núka možnosť, že by mohol pokračovať v nejakej manažérskej či poradenskej funkcii, hoci to k jeho osobnosti málokomu z nás pasuje. Takéto niečo teraz odmietol aj sám Kimi.

Šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur povedal, že by si Icemana rád udržal na palube. Na druhej strane dobre vie, že Kimi bude potrebovať nejaký čas, aby si vyrovnal myšlienky a sám sa rozhodol, čo bude robiť ďalej.

„Myslím, že bude oveľa lepšie nechať ho trochu upokojiť, potom príde čas na nejaké diskusie. Bol by som viac ako rád, keby som si mohol Kimiho udržať na palube, podľa mňa to však bude chcieť čas,“ hovorí Vasseur. „Bola by chyba vybrať si jednu z možností už dnes a povedať: ‚Dobre, budem robiť to a to‘.“

Možnosť, že by sa z neho v budúcnosti (alebo aspoň v najbližšej dobe) mohol stať manažér alebo poradca niekde v oblasti motoršportu, teraz odmietol aj sám Iceman.

„Naozaj som ešte nič neplánoval, ani v oblasti motoristického športu. Naozaj sa nechcem zaviazať a stanoviť si nejaký program. Nech sa stane, čo sa má stať,“ prehlásil Räikkönen.

„Len ťažko ma uvidíte vo Formule 1, ani v úlohe experta nejakej televízie alebo niečo podobné. V čase, keď som z F1 odišiel prvýkrát, ani raz som nenavštívil žiadnu veľkú cenu. Dokonca som ani nesledoval preteky,“ dodal Kimi.