logo F1online.sk

Timo Glock: Verstappen by predtým vybuchol. Teraz je miernejší

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko7. 10. 2021

Max Verstappen má v aktuálnej sezóne za sebou dve vážne kolízie s Lewisom Hamiltonom. Napriek tomu, bývalý pilot Formuly 1, Timo Glock, si myslí, že Holanďan je teraz o čosi miernejší, v porovnaní s minulosťou.

Timo Glock, ktorý si vyskúšal napríklad monopost Toyoty alebo Marussie, hovorí, že Verstappen dozrel, čomu nasvedčujú aj jeho reakcie po kolízii.

„Po Monze sa do ničoho nezaplietol, robil si svoju prácu,“ povedal Glock pre Speedweek. „Predtým by vybuchol. Čakal som, že mu odtrhne priezor a udrie ho.“

„Teraz je oveľa miernejší. Vie, že nakoniec ubližuje iba sebe. Očividne na sebe pracoval, takže chápe, že sa musí najskôr zhlboka nadýchnuť a potom sa ‚obliať‘ studenou vodou,“ pokračoval bývalý nemecký pilot Formuly 1.

Verstappen pritom v minulosti neváhal a viac krát sa pustil do konfliktu s inými jazdcami, či už na trati alebo mimo nej. Prirodzená drzosť sa však podľa Glocka pretavila na zrelosť. Nasvedčovalo tomu aj uplynulé podujatie v Rusku a chladná hlava pri nečakanej búrke.

„To, čo Verstappen v Soči urobil, takmer to uniklo – ozval sa v pravý čas a neurobil žiadne chyby,“ dodal Timo Glock. „Takéto preteky môžu rozhodnúť o boji o titul. To svedčí o Verstappenovej zrelosti. Je na to pripravený.“

Súvisiace články