logo F1online.sk

Coulthard: Bude sa bojovať do konca, Max sa Lewisovi do hlavy nedostane

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala3. 10. 2021

Kto sa v tohtoročnom boji o titul snaží dostať do hlavy komu? Jedna strana tvrdí, že Lewis Hamilton Maxovi Verstappenovi, druhá strana to vidí presne naopak. Podľa Davida Coultharda je to práve Holanďan, kto si pomáha v boji o titul aj mimo trate, no očakáva, že sa mu to nepodarí.

V Rusku sme súboj Hamiltona s Verstappenom nevideli, keďže sa dvojica na trati ani len nestretla. No naposledy v Monze to dopadlo katastrofálne, a síce vypadnutím oboch. V šampionáte tak majú obaja takmer rovnaký počet bodov, čo ich nabáda k tomu, aby využili všetky zbrane, ktoré majú poruke.

“Nemôže byť prekvapením, že zo všetkých jazdcov práve títo dvaja bojujú o majstrovský titul,” hovorí David Coulthard pre ServusTV. “A som presvedčený, že to takto bude pokračovať až do Abú Zabí. Nemyslím si, že sa Verstappenovi podarí dostať do Lewisovej hlavy.”

Ak by to dokázal, šampionát by mohol spoznať svojho víťaza aj o čosi skôr. Bývalý pretekár však poukazuje na veľké Hamiltonovo sebavedomie, ktoré ešte upevňuje Mercedes. No Verstappen je na tom podobne. “Obaja majú za sebou veľmi silné tímy a vedia, že kedykoľvek môžu vyhrať preteky. Toto im výrazným spôsobom vylepšuje sebavedomie.”

A azda práve spomínaná obrovská sebadôvera je to, čím sa Verstappen a Hamilton líšia od svojich predchodcov. Coulthard uznáva, že až taký pocit neotrasiteľnosti počas svojej kariéry nemal. “Ja som ten tlak cítil oveľa viac, ale títo chlapci ho skrátka nepociťujú. Pretekajú proti tým najlepším, ale robia menej chýb, než sme robili my kedysi.”

Víťaz troch veľkých cien F1 pokračuje: “Títo dvaja chlapci žijú svoje životy úplne inak. Lewis hneď po Monze odletel do New Yorku a trávil čas na módnych mólach. Max zas trávil čas v súkromí s rodinou v Monaku. Sú úplne iní. Max je skôr uzavretejší, Lewis je extrovertnejší. Ale keď sú na trati, všetko je to len o vyhrávaní.”

Hamilton a Verstappen sa budú chcieť tento rok spoľahnúť aj na svojich tímových kolegov, ktorí majú za úlohu brať body súperovi. V tomto smere je určite úspešnejší Valtteri Bottas ako Sergio Pérez, hoci podľa Davida Coultharda ani jeho výkony nie sú uspokojivé.

“Bottas a Pérez musia byť rýchlejší ako doteraz,” odkazuje. “Valtteri ma prekvapil, Soči je trať, na ktorej je obyčajne rýchly, no ani sme ho poriadne nevideli. Nemyslím si, že títo kolegovia by nejako ovplyvnili celkový výsledok. Skutočnosť sa má tak: Nastal čas na nového víťaza.”

Súvisiace články