logo F1online.sk

Vettel chce zostať až do konca roka: Pred ničím neutekám

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2020

Ako Sebastian Vettel naloží so sezónou 2020? V nevydarenom monoposte SF1000 sa pravdepodobne bude väčšinu roka trápiť, no aj napriek tomu Nemec tvrdí, že z boja neutečie. Vo Ferrari chce dokončiť aktuálnu sezónu, nech už bude akákoľvek zlá.

Vettel by mohol spustiť zaujímavé domino. Ak by z Ferrari odišiel, uvoľnilo by sa miesto pre skorší prestup Carlosa Sainza, ktorého by zas v McLarene mohol nahradiť Daniel Ricciardo. Nuž a tým by sa otvorili dvere Fernandovi Alonsovi.

Štvornásobný majster sveta nechce o takom niečom ani počuť. Na otázku, či je jeho skorší odchod z Ferrari reálny, Vettel odpovedal v interview pre Formulu 1: “Nie, nemyslím si. Pred ničím neutekám. Myslím si, že je tu niečo, čo by som mal hlavne sebe dokázať. Kvôli tomu som tu.”

“Chlapci v tíme mi toho toľko dali za posledné roky. Už len z rešpektu voči nim sa im chcem odplatiť tým, že ich podporím a dotiahnem to do rozumného konca. Vôbec neuvažujem o tom, že by som ušiel,” vyhlásil víťaz 53 veľkých cien.

Vettel si nerobí žiadne ilúzie a po výkonoch z minulého týždňa si súdny človek ani žiadne robiť nemôže. “Užili sme si skvelé časy, prežili sme aj ťažšie chvíle. Myslím si, že by sme mali byť realisti a z tejto sezóny vyťažiť maximum. Je zrejmé, že máme pred sebou náročnú sezónu. Určite sa však budem snažiť robiť všetko, čo viem. Cítim, že tím sa usiluje presne o to isté.”

Ako bude vyzerať jeho budúcnosť, je zatiaľ len vo hviezdach. Ani samotný Nemec netuší, ako to celé dopadne. “Neviem, to je úprimná odpoveď. Nič som nepodpísal, nemám žiadnu zmluvu na budúci rok a ani na tie ďalšie. Môže sa stať čokoľvek, môžem zostať v F1, dať si pauzu alebo skončiť.”

“Je to dôležitá otázka. Okrem pretekania nič iné nepoznám, motoršport je môj život. Ako som už povedal, je isté, že ak sa ukáže dobrá alternatíva, tak budem mať o ňu veľmi veľký záujem. Ak nie, tak určite nie som jedným z tých, ktorí sa tu budú ponevierať, len aby sa zúčastnili pretekov a zhrabli nejaké peniaze. Toto nemám v pláne,” doplnil Vettel.