logo F1online.sk

V Racing Pointe chcú stratené body späť, Pérez hovorí aj o pódiu

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2020

Racing Point sa počas piatkových tréningov rozhodne nestratil. Tím na to zatlačil po miernom sklamaní z minulotýždňových výsledkov s cieľom dobehnúť zameškané. Sergio Pérez chce v nedeľu získať poriadnu porciu bodov a možno aj nejakú trofej so šampanským.

Ružový Mercedes si dal na príprave záležať. Pérez so Strollom v druhom tréningu odjazdili po 43 kôl, čím sa delia o tretie miesto v štatistike najaktívnejších pilotov. Výsledky tiež potešili, zatiaľ čo Pérez prvý tréning vyhral, v druhom skončil na treťom mieste so stratou dvoch desatín. Pomerne dobré kolo predviedol aj štvrtý Stroll.

“Myslím si, že sme dosiahli dobrý progres. Teší ma to,” uviedol Sergio Pérez na margo piatkových výkonov. “Myslím si, že sme uprostred tohto súboja. Dúfam, že budeme môcť zabojovať o pódium alebo aspoň o dobrú pozíciu a získať späť body, ktoré sme stratili minulý víkend.”

Racing Pointu uškodila stratégia, keď v záverečnej fáze pretekov ho začala predbiehať konkurencia, nuž a aby toho nebolo málo, dostal päťsekundový trest za prekročenie maximálnej rýchlosti v boxoch.

“Celkovo z tej straty neustále ukrajujeme, učíme sa nové veci o našom aute, zisťujeme, kde sa môžeme zlepšiť a kde nie. Celkovo to vnímam veľmi sľubne,” doplnil Pérez.

“Mali sme dobrý deň, z auta mám dobrý pocit a boli sme konkurencieschopní,” nadviazal na svojho kolegu Lance Stroll. Kde sa jeho auto zlepšilo najviac? “Myslím si, že auto sa celkovo správa veľmi dobre. Neviem, čo mali na programe ostatní, ale my sa cítime fajn.”