logo F1online.sk

Podľa Bergera by bolo lepšie, keby titul vyhral Verstappen

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala22. 9. 2021

Kto v tejto sezóne získa majstrovský titul? To je otázka, na ktorú v tejto chvíli nevedia odpovedať ani tí najväčší jasnovidci. Každý má však svojho favorita a favoritom Gerharda Bergera je v tomto ročníku Max Verstappen. Formule 1 by podľa neho prospelo, keby si majstrovskú korunu konečne nasadil niekto iný ako sedemnásobný šampión Lewis Hamilton.

Po pretekoch v talianskej Monze sa máme na čo tešiť. Ďalší zo súbojov Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona sa skončil kontaktom, tentoraz terminálnym. Preto je takmer isté, že po tejto nehode, z ktorej obaja obviňujú druhú stranu, si nedarujú ani milimeter. Podľa Gerharda Bergera, víťaza desiatich veľkých cien F1, takéto kontroverzie športu pomáhajú prilákať nových fanúšikov.

Na margo incidentu z prvej šikany v Monze Gerhard Berger poznamenal: “Všetko už bolo povedané, no podľa mňa to bol pretekársky incident. Ak by ste chceli povedať, kto z nich sa mohol viac uhnúť, tak to bol azda Max, a preto dostal aj penalizáciu straty troch miest.”

To však už nie je dôležité rozoberať. Max Verstappen bol potrestaný, čo už nikto nezmení. “Oveľa dôležitejšie pre mňa je, že toto je presne to, čo Formula 1 potrebuje. Toto je pretekanie. Konečne proti sebe bojujú dvaja veľkí chlapci.”

“A je to o to lepšie, že sú z dvoch rôznych tímov. Vedeli by ste si predstaviť, čo by sa dialo, keby sme tu mali aj tretieho pilota vo Ferrari, ktorý by takisto bojoval vpredu? Tribúny by boli plné a ľudia by to opäť sledovali. Formula 1 toto hľadala veľa rokov. Je veľmi dôležité, že sledujeme niečo takéto,” usmieva sa šéf série DTM.

Podľa Bergera dnes nie je jednoduché odhadnúť, ktorý pilot sa bude tešiť z celkového triumfu. Vie si však tipnúť, čie víťazstvo by Formule 1 prospelo najviac. “Myslím si, že pre celý šport by bolo dobré, keby prišla nejaká zmena. Zároveň je však skvelé vidieť Lewisa Hamiltona podávať také výkony aj po toľkých rokov. Stále má v sebe ten zabijacký inštinkt a disciplínu.”

“Ja by som tiež chcel vidieť, aby sa Lewis stal tým historicky najlepším, takže je ťažké ponúknuť priamu odpoveď. Lewisa sme však videli vyhrať štyri tituly za sebou a všetci vieme, že Max Verstappen je už teraz superstar. Bolo by skvelé, keby mladík z toho vyšiel ako víťaz,” uviedol napokon 62-ročný Rakúšan.

Súvisiace články