logo F1online.sk

Michael nám chýba, ale Michael je tu, hovorí o Schumacherovi manželka Corinna

Michael Schumacher
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala8. 9. 2021

Od nehody Michaela Schumachera v roku 2013 sa jeho rodina do veľkej miery uzavrela pred svetom. Aby sedemnásobného majstra sveta chránila, médiám o ňom neponúkala žiadne informácie. To sa do istej miery zmení v novom filme s názvom Schumacher, ktorého premiéra je na spadnutie.

Červený barón, ako ho počas jeho kariéry prezývali v padoku, utrpel vážne poranenia mozgu počas lyžovačky vo Francúzsku v decembri 2013. Necelý rok po nehode a sérii operácií, v septembri 2014, sa vrátil do svojho rodinného domu vo Švajčiarsku, kde žije dodnes.

Odvtedy sme o Schumacherovi nedostali žiadne spoľahlivé informácie, médiami sa len z času na čas prehnalo nejaké oprášené a prekrútené tvrdenie Jeana Todta či ďalších Schumacherových známych z formulových čias. Práve hmla, ktorá zakryla Michaela Schumachera, bola pre takéto špekulácie živnou pôdou. V novom biografickom dokumente s názvom Schumacher, ktorý vychádza na Netflixe 15. septembra, sa však konečne dozvieme niečo aj od samotnej rodiny.

“Samozrejme, že nám Michael každý deň chýba,” hovorí Corinna Schumacherová, Michaelova manželka, vo filme. “Ale nie som to len ja, komu chýba: Deťom, rodine, jeho otcovi, všetkým okolo neho. Michael chýba všetkým, ale Michael je tu. Je iný, ale je tu, a to nám dodáva silu.”

Liečba Michaela Schumachera stále pokračuje, prezradila. “Sme spolu, žijeme spolu doma, absolvujeme terapiu. Robíme všetko, čo vieme, aby sme Michaelov stav zlepšili, a aby sme mali istotu, že sa cíti komfortne, že cíti prítomnosť našej rodiny, to puto. A nech sa stane čokoľvek, budem robiť, čo budem môcť. Všetci budeme.”

“Snažíme sa pokračovať v rodinnom živote tak, ako sa to Michaelovi páčilo a páči,” dodáva. “A ideme ďalej v našich životoch. ‘Súkromie je súkromie,’ vždy zvykol hovoriť. Je pre mňa veľmi dôležité, aby si mohol aj naďalej čo najviac užívať svoj život v súkromí. Michael nás chránil, teraz my chránime Michaela.”

Schumacherov talentovaný syn Mick za posledných osem rokov poriadne vyrástol. V otcových šľapajách sa dostal až do vysnívanej Formuly 1. Ľutuje len jedno; že sa o svojich zážitkoch a kariére nemôže porozprávať so svojím otcom, či popýtať sa ho o radu.

“Tieto rodinné momenty, ktoré mnohí ľudia zažívajú s ich rodičmi, od nehody nezažívame, alebo v menšej miere. Podľa mňa to je trochu nefér,” vyznal sa Mick Schumacher. “Myslím si, že ja a otec by sme si rozumeli trochu inak, skrátka preto, že hovoríme podobným jazykom, jazykom motoršportu. Mali by sme toho toľko, čo by sme mohli preberať.”

Napokon prezradil: “A práve tam lieta moja hlava väčšinu času: Uvažujúc, aké by to bolo super. Dal by som za to všetko.”