logo F1online.skF1online.sk

Hamilton o hrozbe v podobe Georgea Russella: Už nemusím nič dokazovať

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 9. 2021

Lewis Hamilton je už sedemnásobným majstrom sveta a v tejto sezóne by mohol získať svoj ôsmy jazdecký titul. V budúcej sezóne ho však zrejme čaká nová výzva, a síce príchod mladého Georgea Russella, ktorý by sa razom mohol postarať o to, aby Hamiltonove trofeje stratili lesk. Tomu však takýto scenár nerobí starosti. Hovorí, že svoje už svetu dokázal.

Max Verstappen i Nico Rosberg predpovedajú, že nasledujúca sezóna bude pre Lewisa Hamiltona veľkým testom. V posledných rokoch totižto bojoval s Valtterim Bottasom, ktorý dobre poznal svoje miesto v tíme a na Hamiltona veľmi netlačil. Nuž a ten práve počas týchto sezón získal gro svojich úspechov.

Nemôžeme však povedať, že Hamilton ďakuje za svoje tituly len jemu, veď v minulosti sa postavil aj proti majstrom sveta. Preto sa Lewis Hamilton pred novou sezónou ničoho neobáva. “Nie je to tak, že by som mal ešte čo dokazovať,” odkázal.

“Pretekal som proti pár fantastickým jazdcom, ktorí boli mojimi kolegami. Počas mojej nováčikovskej sezóny som stál vedľa Fernanda Alonsa. Nemám pocit, že by som ešte niečo musel dokazovať,” zdôraznil britský jazdec, ktorý v troch sezónach dvakrát porazil kolegu a majstra sveta Jensona Buttona, nuž a s ďalším majstrom sveta Nicom Rosbergom si v štyroch ročníkoch neporadil len raz.

“Ak to dopadne tak, že budem mať nového tímového kolegu, tak to bude skrátka ďalšia situácia v mojom živote. Teší ma, že sa mladíci prebíjajú vyššie. Nie je to však tak, že by som chcel prehrať s mladíkom, prirodzene!” pokračoval. “Teší ma, keď vidím progres v tomto športe, keďže koniec-koncov som fanúšikom tohto športu. Už skôr v tejto sezóne ste ma mohli počuť rozprávať o Landovi. Je povzbudzujúce, keď vidíme, že sa títo mladíci šplhajú rebríčkami. Sú draví a v mladšej generácii toho vidím veľa zo seba. Tento šport sa bude v budúcnosti opierať o nich. Pár vecí sa naučíme navzájom.”

Hamilton sa dlhé roky zastáva Valtteriho Bottasa, keďže sa mu podľa jeho slov s ním dobre pracuje a Fín v tíme nerobí žiadne rozbroje. Skvelú atmosféru si chválilo aj vedenie Mercedesu. Príchod Georgea Russella by to mohol zmeniť, no podľa Hamiltona mu to “nerobí starosti”.

“Je prirodzené, že keď začínate s niekým novým, tak to chce čas. Aj keď k nám príde nový inžinier alebo mechanik, tak mu chvíľu trvá, kým sa tu udomácni,” vysvetľuje Hamilton. “George však už bol s naším tímom na trati, už odjazdil s tímom aj jedny preteky, už sa ocitol aj v zákulisí, zatiaľ čo ja a Valtteri sme v minulosti pracovali. Myslím si, že už toto prostredie dobre pozná.”

“Ako som však povedal, momentálne sa koncentrujem na prácu, ktorú máme ja a Valtteri pred sebou. Som pyšný na to, že pracujem spolu s Valtterim. Je to statočný človek a to je zdrojom rešpektu, ktorý mám voči nemu. Nuž a okrem toho je to dravý pretekár, ktorý sa nikdy nevzdáva a vždy ide do toho. Pomohol mi získať pre tím všetky tieto šampionáty. Bez neho by som to nedokázal,” dodal.

Súvisiace články

Diskusia