logo F1online.sk

Schumacher: Bojovnú mentalitu mám v génoch

Mick Schumacher a Jordan 191
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 9. 2021

Už len dva týždne nás delia od premiéry nového dokumentu z dielne Netflixu o živote Michaela Schumachera. Z dostupných informácií i pohľade na trailer je zrejmé, že tento film bude skutočná bomba. Mick Schumacher, ktorý sa v ňom pochopiteľne predstaví tiež, ho už videl a vraj mu priniesol nový uhol pohľadu na kariéru svojho otca.

Už 15. septembra sa fanúšikovia Formuly 1 budú môcť prostredníctvom Netflixu znovu vydať na cestu skrz kariéru veľkej legendy tohto športu. Od jeho skromných začiatkov na motokárach až po historické úspechy v F1. Prevedú nás ňou členovia jeho rodiny, najbližší spolupracovníci i samotní piloti.

„Povedal by som, že ja osobne som získal úplne nový uhol pohľadu na jeho kariéru. Vďaka tomu, že už aj ja som súčasťou Formuly 1, aj keď len na jedenásť či dvanásť pretekov, lepšie chápem, akú veľkú obetu musel môj otec priniesť,“ povedal v podcaste Beyond The Grid Mick Schumacher.

„Čo všetko musel urobiť, aby dosiahol to, čo dosiahol a akú vášeň taký človek pre svoju prácu potrebuje. Niečo také vždy oživí staré spomienky a úplne rozumiem tomu, keď sa v roku 2006 rozhodol prestať. Pretože ak už nemáte ambíciu víťaziť, potom je lepšie skúsiť robiť niečo iné,“ povedal Schumacher

„Povedzme, že ak sa v budúcnosti dostanem ku koncu svojej kariéry, za sebou budem mať také úspechy ako on a už nebudem v sebe tú túžbu, potom je v poriadku povedať ‚stačilo‘.“

Veľa sa hovorí o tom, ako veľmi sa Mick na svojho otca podobá. Fyzická podoba je zrejmá na prvý pohľad, avšak čo tá pretekárska? Má mentalitu, aby dokázal úspechy svojho otca napodobniť? Nuž, na to sa odpovedá ťažko, keďže len veľmi málo ľudí malo možnosť s oboma pracovať. Jedným z nich je Jock Clear, ktorý bez zaváhania prehlásil, že aj po pracovnej a pretekárskej stránke toho Mick po svojom otcovi veľa podedil.

„Bojovná mentalita je určite jednou z nich, ktorú mám v génoch po ňom,“ prehlásil Schumi junior. „Najmä v pretekoch po zlej kvalifikácii alebo po kvalifikácii, z ktorej som bol diskvalifikovaný, v takých som spravidla bojoval najviac.“

A čo je Mickova najsilnejšia stránka? „Myslím, že po pretekárskej stránke je to konzistentnosť, ale tiež pracovitosť. Prácu si užívam a užívam si najmä prácu s ľuďmi, od ktorých sa môžem učiť,“ povedal Schumacher.