logo F1online.sk

Visserová: Som ubolená, ale nemám nič zlomené

Beitske Visserová
© Twitter/Beitske Visserová
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2021

Hrozivo vyzerajúca nehoda z kvalifikácie ženskej Série W bude mať napokon šťastný koniec. „Žiadne vážne zranenia“, taká je definitívna bilancia hromadnej havárie šestice pretekárok v sekcii zákrut Eau Rouge – Raidillon. Beitske Visserová, Ayla Agrenová, Sarah Mooreová, Abbie Eatonová, Bellen Garciová a Fabienne Wohlwendová, všetkých šesť pretekárok je v poriadku a bez vážnejších zranení. Najhoršie (ale stále dobre) obstála prvá menovaná.

Čo sa vlastne stalo? Nuž, môžeme povedať, že hlavným „vinníkom“ nehody je zrejme nevyspytateľné počasie v Spa. Incident sa odohral na začiatku prvých rýchlych pokusov pretekárok, keď sa usilovali dosiahnuť svoj čas ešte na suchej trati.

„Urobila som dve zahrievacie kolá, aby som sa uistila, že dostanem do pneumatík optimálnu teplotu. Keď som začínala svoj prvý pokus, tak začalo mrholiť. Vedela som, že toto môže byť môj jediný čas na suchej trati a musím do toho dať všetko,“ povedala po kvalifikácii Sarah Mooreová, ktorá dostala hodiny ako prvá.

„Stúpala som do kopca nad Eau Rouge, zatočila a zadok auta jednoducho ustrelil. Od toho momentu som bola pasažier a nedalo sa s tým nič urobiť,“ dodala.

Séria W potom oznámila, že všetky pretekárky sa podrobili prehliadke v zdravotníckom stredisku na okruhu a dve z nich – Ayla Agrenová Beitske Visserová – boli prevezené do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Agrenovej kontrola dopadla dobre a ešte ten večer ju prepustili. Na výsledky Visserovej sme čakali dlhšie, avšak ani v jej prípade vyšetrenia na CT a röntgeny neodhalili žiadne ďalšie zranenia.

Sympatická Holanďanka, ktorá sa minulý týždeň predstavila aj na 24 hodín Le Mans, sa fanúšikom prihovorila skrz sociálne siete.

„Ďakujem vám za všetky vaše správy. Bolo to naozaj desivé, ale myslím si, že pri mne stál môj strážny anjel. Som celá ubolená, ale našťastie nemám nič zlomené,“ napísala Visserová.