logo F1online.sk

Verstappen sa aj napriek nehode raduje z pozitívneho dňa

Nehoda Maxa Verstappena
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala27. 8. 2021

Max Verstappen si síce v druhom piatkovom tréningu potykal s bariérou, no dobrý dojem zo zvyšných takmer 117 minút jázd to z jeho pohľadu nijako nezhoršilo. Pred zostávajúcou časťou víkendu je pozitívne naladený, keďže auto dnes fungovalo.

V prvom tréningu skončil Verstappen na druhej priečke, no popoludní o niečo pridal. Na čele to bolo nakoniec veľmi vyrovnané, Verstappenovu prvú pozíciu, ktorú získal s časom 1:44,472, tesne obliehali Valtteri Bottas (+0,041s) aj Lewis Hamilton (+0,072s).

Verstappen by mohol z trate odchádzať maximálne spokojný, avšak tri minúty pred koncom nezvládol prejazd zákrutou Malmedy a trafil bariéru na ľavej strane trate. “Neviem, skrátka mi ušla zadná časť,” komentoval svoju nehodu, ktorá predčasne ukončila dnešné jazdy, Max Verstappen. “Ako som to korigoval, tak som sa dostal do priveľkej pretáčavosti a, žiaľ, trafil som bariéru.”

Pri incidente sa Holanďan pridlho nezdržiaval, radšej rozobral zvyšnú časť piatkového programu, v ktorej sa podľa svojich slov cítil fajn. “Bolo to dobré, myslím si, že celý deň sme boli celkom spokojní. Samozrejme, medzi prvým a druhým tréningom treba pár vecí vyladiť, ale celkovo som bol veľmi šťastný. Rozhodne je to veľmi pozitívny štart.”

V Mercedese v piatok skúmali, či je výhodnejšie nasadiť menšie alebo väčšie zadné krídlo, keď svojim pilotom rozdelili stratégie. Konečná voľba bude zrejme závisieť od toho, či bude pršať alebo nie. V Red Bulle necítia potrebu ďalej experimentovať, podľa Verstappena sa vybrali správnou cestou.

“Z pohľadu krídel som na mojom aute nemenil nič. Bol som spokojný s tým, čo sme nasadili,” vysvetlil. “Samozrejme, pár vecí budeme musieť zvážiť aj s ohľadom na počasie. Ťažko povedať, aké to bude v daždi, pretože až doteraz sme v ňom poriadne nejazdili. Myslím si však, že každý deň sa bude podobať na dnešok, takže to bude dosť zaujímavé.”

Sergio Pérez sa už tradične držal ďaleko za Verstappenom. Kým on v piatok jazdil najlepšie kolá, Mexičanovi sa podarilo obsadiť len desiatu priečku s takmer sekundovým mankom. Na auto sa však nesťažuje…

“Z auta mám fajn pocity a myslím si, že tento víkend máme dobrý potenciál,” rozhovoril sa Sergio Pérez. “Zaujímavé bude, čo sa zajtra stane s počasím, ale teším sa na to. Mali by sme mať dobrú kvalifikáciu.”

“Dnes sme nazbierali množstvo informácií, na zajtra si musíme vybrať to najlepšie a postarať sa o to, aby sme mali silnú kvalifikáciu,” uvedomuje si mexický pretekár, ktorý v piatok spolu s Red Bullom oznámil, že v tíme zotrvá i v sezóne 2022.