logo F1online.sk

Mick vzdal hold otcovi parádnou prilbou. Jeho nový kontrakt sa finalizuje

Prilba Micka Schumachera na VC Belgicka
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 8. 2021

Tím Haas momentálne bez bodu a bez nádeje okupuje posledné miesto v Pohári konštruktérov. Formula 1 je síce nevyspytateľná a stať sa môže čokoľvek, no je dosť pravdepodobné, že na tomto statuse sa do konca roka už nič nezmení. To však Mickovi Schumacherovi neskazí jeho radosť z príchodu do Spa, ktoré je preňho naozaj špeciálnym miestom.

Je tomu len pár dní. 25. augusta 1991 si v belgickom Spa-Francorchamps odkrútil premiéru vo Formule 1 Michael Schumacher. Presne pred 30 rokmi začala úchvatná cesta budúceho sedemnásobného majstra sveta. Hrdý synátor si tento pre jeho rodinu dôležitý okamih pripomenul tým najkrajším možným spôsobom a do Belgicka priviezol špeciálnu helmu, ktorej dizajn je inšpirovaný prilbou jeho otca spred 30 rokov.

Žiaľ, po športovej stránke je tou najzaujímavejšou vecou v Haase Mickov kontrakt. Zotrvanie nemeckého mladíka ešte stále nie je oficiálne, avšak potvrdenie očakávame každým dňom.

„Povedal by som, že sa dostávame do finálnej fázy našich rokovaní. Dúfajme, že to čoskoro budeme môcť oznámiť,“ povedal novinárom v Belgicku Mick Schumacher.

Inak sa v Spa od Haasu žiadne zázraky neočakávajú. Americký tím je zmierený s tým, že v tejto sezóne sa jeho piloti len ťažko odlepia od 19. resp. 20. miesta. Stále však môže dúfať, že nastanú nepredvídateľné okolnosti ako tomu bolo v Maďarsku.

„Dúfam, že bude pršať,“ vyhlásil Mick. „Celú noc a celý deň si držím prsty, aby pršalo. Trochu ma vystrašilo, keď som v stredu pricestoval a videl to slniečko všade naokolo. Verme, že bude pršať a dážď nám prinesie nejakú príležitosť.“