logo F1online.skF1online.sk

Verstappen mávol rukou nad Hamiltonovými skúsenosťami: Výhodou je len lepšie auto

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 8. 2021

Duel Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona môžu podľa mnohých rozhodnúť skúsenosti, ktorých má sedemnásobný majster sveta nepochybne oveľa viac. O momentoch, keď sa v šampionáte začne lámať chlieb ani nehovoriac, veď Verstappen oň ešte nikdy nebojoval. Bude to však naozaj rozhodovať? Holanďan si starosti nerobí a nad tým, že skúsenosti by mali byť Hamiltonovou výhodou, sa len pousmial.

Najnovšie sa na súboj Verstappena a Hamiltona pozrel Bernie Ecclestone, ktorý síce tvrdí, že by si stavil na pilota Red Bullu, no na druhej strane pripomína, že dôležité preňho bude nerobiť chyby. Na tie by mohol byť ako menej skúsený pilot náchylnejší.

“Ja osobne si nemyslím, že to bude tak,” vyhlásil Max Verstappen pred belgickým víkendom po otázke, či si myslí, že skúsenosti sú Hamiltonovou výhodou. “Jedinou skutočnou výhodou je, ak máte rýchlejšie auto. V tomto športe ste dominantní, ak máte naozaj rýchle auto.”

Podľa Hamiltonovho vyzývateľa piloti v F1 vedia, čo majú robiť. “Je tu veľa dobrých jazdcov, ale nemajú príležitosť bojovať až vpredu. Ak teda máte sedem titulov, jeden alebo hoci žiaden, keď ste v F1 strávili pár rokov, tak podľa mňa napokon viete, o čo sa máte snažiť a že musíte dokončiť každé jedny preteky.”

“Viete, že sa každý jeden víkend musíte snažiť získať čo najväčší počet bodov. Myslím si, že sa tu vždy a všetci snažíme odviesť svoje maximum a v pretekoch byť čo najlepší. Takže nie, naozaj v tom nevidím tú výhodu,” uviedol.

Skutočnou výhodou teda bude len to, ak jeden z nich bude mať v rukách lepší monopost. Momentálne sa však zdá, že Red Bull v tomto smere ťahá za kratší koniec, hoci Verstappen to so šancami svojho tímu predbehnúť súperov vidí “veľmi pozitívne”.

“Mali sme veľa dobrých pretekov, len tie posledné dva nám nevyšli z dôvodov, ktoré boli mimo našu kontrolu,” pripomenul Verstappen. “Áno, vidím to veľmi pozitívne. Tím sa teší na to, kedy to opäť začne. Nuž a stále nás čaká veľa pretekov. Uvidíme, ako to pôjde.”

Súvisiace články

Diskusia