logo F1online.sk

Pérez o Markovi: Ak musel, bol na mňa veľmi tvrdý

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2021

Vychádzať s Helmutom Markom nedokáže každý. Svojský Rakúšan sa stal známy svojou priamočiarou politikou, ktorá nie je vždy tou najlepšou cestou, najmä v prípade mladých pilotov. Nájdu sa však aj takí, ktorí si to (aspoň navonok) pochvaľujú. Otvorenosť poradcu Red Bullu ocenil aj nový prírastok v tíme Sergio Pérez.

Ten síce dokázal niečo, čo Alex Albon a Pierre Gasly nedokázali, a síce poraziť Maxa Verstappena v kvalifikácii a vyhrať s Red Bullom preteky. Avšak ani on svojou jazdou v monoposte tímu z Milton Keynes neohúril. Preto sa dá očakávať, že aj on sa už stretol s temnou stránkou svojského Rakúšana.

Na otázku Autosportu, či bol naňho Helmut Marko niekedy veľmi tvrdý, Pérez odpovedal: „Ak musel byť, tak áno. Keď máte zlé preteky, on vám to povie a vždy hovorí len to, čo si myslí.“

„Podľa mňa to je dobré pre niekoho ako som ja, pre niekoho s takými skúsenosťami a takou kariérou vo Formule 1. Podľa mňa je dobré mať niekoho, kto vám na rovinu povie, čo si myslí,“ vyhlásil Pérez.

Mexičan má za sebou polovicu sezóny v novom tíme a Red Bull si pochvaľuje. Tím ho vraj neuveriteľne podporuje.

„Každý víkend majú k dispozícii všetky informácie a všetky potrebné dáta. Veľmi presne vedia, aký čas mali jazdci zajazdiť. Páči sa mi, že v Red Bulle sa nedržia späť. Sú otvorení a transparentní predo mnou aj pred novinármi,“ povedal Pérez.

Ten sa musel zoznámiť a vybudovať vzťah s novým kolegom, ktorý patrí do kategórie najťažších. Nie, ani on nepripravil Maxovi Verstappenovi v Red Bulle horúce chvíľky, vzájomnú spoluprácu si však pochvaľuje.

„Vybudovali sme si dobrý vzťah na trati i mimo nej a vieme sa podeliť o svoje názory. Očividne v aute nemá tie problémy, o ktorých hovorím, takže v tomto smere to je náročné. Dôležité však je, že spolu posúvame tím vpred,“ uzavrel Pérez.

Súvisiace články