logo F1online.skF1online.sk

Head je rád, že Williams má konečne lepšie vedenie

Patrick Head
© Twitter/F1
Ladislav Király
Ladislav Király19. 8. 2021

Patrick Head patrí medzi legendárne postavy Formuly 1. Spolu so Sirom Frankom Williamsom vybudoval kedysi slávny tím, ktorý však nedávno padol na úplné dno. Pod vedením spoločnosti Dorilton Capital sa však opäť začína črtať vzostupný trend.

Treba povedať, že po stiahnutí sa Franka Williamsa to nevyzeralo dobre. Jeho dcéra Claire síce mala potrebné komunikačné kvality, ale manažérsky jej to nešlo optimálne. Situácia vyzerala čoraz horšie, avšak teraz, vďaka dodatočným investíciám a vedeniu Josta Capita sa všetko zlepšuje.

Doterajším vrcholom bola Veľká cena Maďarska, kde bodovali obaja pretekári. Nicholas Latifi skončil siedmy a George Russell ôsmy. Reálne to vyzerá tak, že Williams medzi konštruktérmi neskončí posledný.

„Samozrejme im pomohla nehoda z prvej zákruty,“ povedal Head v oficiálnom podcaste F1 zvanom Beyond The Grid. „Nedokázali to vďaka vlastnej sile. Na to, aby sa tak stalo, ešte musia prejsť určitú cestu. Ale myslím si, že ľudia, ktorých majú, sú dobrí. A aj odhodlanie, ktoré z nich cítiť, je dobré. O financovaní veľa neviem, ale mám informácie, že aj toto je v poriadku.“

„Súčasne musím povedať aj to, že ani počas môjho pôsobenia sme neboli vždy medzi víťazmi, väčšinou však áno. Bolo teda dosť smutné pozorovať posledných desať rokov a vidieť takéto slabé výkony. Som veľmi rád, že sa vracajú do hry.“

„Myslím si, že Jost a ľudia, ktorých tam priniesol, sú fajn. Majú niektorých veľmi dobrých ľudí, ktorí v tíme pôsobia už dlhšie, ale potrebovali lepšie vedenie. Myslím si, že teraz to majú,“ skonštatoval 75-ročný Brit.

Head vzápätí priznal, že s Capitom je v pravidelnom kontakte. „Áno, som. Poznáme sa už dlhšie. Určite to nevnímam tak, že im zavolám a budem im radiť, ako majú vyvíjať auto a ani nič podobné. Ale áno, som s nimi v kontakte,“ dodal Patrick Head.

Súvisiace články

Diskusia