logo F1online.sk

Berger: Red Bull nie je až taký citlivý ako Mercedes

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko13. 8. 2021

Napätie medzi Red Bullom a Mercedesom v priebehu aktuálnej sezóny stúpa a nedávne kolízie Maxa Verstappena tejto situácii veľmi nepomohli. Gerhard Berger tvrdí, že v pomyselnej psychologickej vojne Red Bull nie je až taký citlivý ako rival v podobe Mercedesu.

„Verím, že Red Bull je v tejto psychologickej vojne menej citlivý ako Mercedes,“ povedal Berger pre portál Speedweek.com.

Aktuálnu bitku o majstrovský titul prirovnal Gerhard Berger k minulému storočiu, kde bojovali o titul Alain Prost a Ayrton Senna. Berger tiež hovorí, že kolízia podobná tej v Silverstone mohla byť v tej dobe aj smrteľná.

„Je to tu. Odohráva sa to na rovnakej úrovni,“ odpovedal Berger na otázku, či je rivalita medzi Hamiltonom a Verstappenom skutočne rovnaká ako medzi Sennom a Prostom. „Situácie ako v Silverstone, kde boli výbehové zóny veľmi krátke, mohli byť veľmi rýchlo smrteľné.“

„Boj o titul medzi jazdcami, ale aj medzi tímami, je otvorený. A naďalej sa priostruje, a to na trati, a aj mimo nej. Piloti, ale aj tímy si navzájom absolútne nič nedarujú,“ pokračuje 61-ročný Rakúšan.

Po pretekoch vo Veľkej Británii a v Maďarsku sa Verstappen z pohodlného vedenia v rebríčku jazdcov ocitol až na druhom mieste so stratou ôsmych bodov na prvého Lewisa Hamiltona.

Berger však tvrdí, že s takýmito turbulentnými zmenami v rebríčku sa jazdec musí vedieť vysporiadať.

„Extrapolácia bodov nepomáha. V športe jednoducho takisto musíte pridať. Musíte sa s tým vedieť vyrovnať,“ uzavrel bývalý rakúsky pretekár.

Súvisiace články