logo F1online.sk

Ako Vettel gratuloval čerstvo zasnúbenému páru zo Slovenska

Sebastian Vettel a žiadosť o ruku
© Facebook/Veronika Matyó
Milan Kubala
Milan Kubala7. 8. 2021

V predvečer Veľkej ceny Maďarska sa na sociálnych sieťach a v skupinách o Formule 1 objavilo milé video, ktoré zachytávalo jeden z najkrajších momentov života: žiadosť o ruku. Ešte väčšiu pozornosť vzbudilo, keď vysvitlo, že sa pri dvojici pristavil sám Sebastian Vettel a k veľkému sviatku jej gratuloval. Vedeli ste však, že sa na mieste nezastavil len tak náhodou, a že snúbenci pochádzajú zo Slovenska? Spýtali sme sa preto na podrobnosti.

V kalendári bol 29. júl a Dániel Koronczi, rodák z Lučenca, mal pred sebou veľký deň. Chystal sa totižto požiadať o ruku svoju priateľku Veroniku Matyó, rovnako veľkú fanúšičku Formuly 1 a Sebastiana Vettela, s ktorou sa nespoznal inak ako vďaka kráľovnej motoršportu. Miesto teda bolo jasné: Hungaroring.

“S Veronikou sme sa spoznali nejakých šesť-sedem rokov dozadu cez formulovú skupinu na Facebooku, pretože obaja kreslíme,” vysvetľuje Dániel v rozhovore pre náš portál. Už letmý pohľad na ich profily na sociálnych sieťach dokazuje, že s ceruzkami to vedia. “Na Hungaroring sme sa spolu dostali prvýkrát pred štyrmi rokmi, takže vybrať toto miesto mi prišlo veľmi pekné.”

Dániel však vo štvrtok nevychádzal z domu vyzbrojený len zásnubným prsteňom. So sebou si taktiež niesol obálku s kresbou Sebastiana Vettela a nenápadným listom. Adresátom mal byť práve štvornásobný majster sveta.

Musel byť však opatrný, aby sa o jeho pláne nedozvedela Veronika. “S Veronikou a kamarátmi sme ho šli čakať na letisko, kde sme ho ani nespoznali, taký bol nenápadný. Museli sme sa ho preto spýtať a on nám povedal, že je to naozaj on. Odovzdali sme mu teda kresby a k tomu som mu priložil aj ten list. Poprosil som ho, aby si to pozrel ešte v ten deň, ak bude môcť. Veronika ten list nevidela, pretože bol ukrytý za kresbou. Všetko šlo zatiaľ podľa plánu: O ničom netušila.”

Vettel v tom čase nemal ani poňatia, že práve dostal pozvánku na to, aby sa stal svedkom zásnub Dániela a Veroniky. Všetko bolo naplánované na 19:30. Dániel si dokonca vybavil fotografa z Hungaroringu, aby tento moment zvečnil.

Miernym sklamaním preto bolo, keď sa Vettel pobral preč. “Z okruhu odišiel okolo 18:30 a už som si myslel, že sa nevráti. A to nám povedal, že ‘ešte raz ahojte’.” A hoci Dániel už podľa svojich slov nečakal, že Nemec príde, svoj úmysel chcel dotiahnuť do konca s Vettelom alebo bez neho.

Problémom bolo, že ešte musel počkať na fotografa. “Keď sme tam čakali, bol som už veľmi nervózny. Veronike som povedal, že ešte čakáme na to, kým bude ten nápis Hungaroring vysvietený,” smeje sa. “Ona už aj chcela ísť domov, keďže sme Vettela videli odchádzať o 18:30, ale ja som jej povedal, že proste musíme počkať. Nechápala.”

“Fotograf z Hungaroringu prišiel okolo 19:25. Fotografa som mal dohodnutého už týždeň vopred, keďže som chcel, aby sme mali pekné fotky,” pokračuje Dániel. “A tak som ju rovno požiadal o ruku.”

Facebook/Veronika Matyó
Facebook/Veronika Matyó

V tej chvíli sa však vynorila známa postava. Vettel sa predsa len vrátil. “Vettel sa objavil presne o 19:30, ako som písal. Spýtal sa: ‘Nemalo to byť o pol ôsmej?’ a poklepal si na hodinky. Keď sme ho v nedeľu opäť stretli na letisku, tak nám povedal, že si ten list prečítal až o 19:00.”

A neprišiel s prázdnymi rukami. “Seb nám dal jeden list, v ktorom vlastnoručne napísal veľa krásnych vecí. Priložil nám k tomu šiltovku Aston Martinu s jeho podpisom a nápisom: ‘Veľa šťastia! 29.7.2021′”

Facebook/Veronika Matyó
Facebook/Veronika Matyó

Dániel sa tak utvrdil v tom, čo si o Vettelovi myslel už predtým. “So Sebom mám iba dobré skúsenosti. Vždy som mu fandil, ale veľmi si cením aj jeho ľudskú tvár, veľmi veľa som sa od neho naučil.”

“Cez víkend sme ho inak stretli šesťkrát, vždy sme ho počkali a on sa s nami vždy dlho rozprával. Hlavne na letisku. Pýtal sa dokonca na také veci, prečo Veronika študuje jazyky a prečo neštudujeme niečo s kreslením,” prezradil Dániel. “Vždy si našiel čas.”

Sebastian Vettel sa tak opäť raz ukázal ako pravý džentlmen, ktorému na fanúšikoch veľmi záleží. A Dániel s Veronikou majú nezabudnuteľný zážitok na celý život.

Z redakcie želáme Dánielovi a Veronike veľa krásnych momentov!

Galéria

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
© undefined 1/14

Súvisiace články