logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Máme aj vyššie priority ako tento rok poraziť McLaren

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala5. 8. 2021

Scuderia Ferrari sa môže počas letnej prestávky mierne uvoľniť. Po diskvalifikácii Sebastiana Vettela do nej totižto vstupuje na vytúženej tretej priečke konštruktérskeho šampionátu. Carlos Sainz však z toho nerobí veľké haló, ciele Scuderie sú vraj niekde inde.

V Maďarsku zostal v hre McLarenu i Ferrari jediný monopost. Nanešťastie pre tím z Wokingu bol ten Ricciardov poškodený a Austrálčan sa s ním nedokázal prebojovať cez ostatné autá zo stredu poľa. Sainz však získal pódium, čím svojmu tímu bodovo výrazne pomohol. Ferrari sa bodovo dotiahlo na súperov, v rebríčku však v jeho prospech hovorí druhá priečka z Monaka.

“Tento boj ešte pokračuje a bude pokračovať až do konca sezóny,” upozornil Carlos Sainz. “Myslím si to, pretože z pohľadu výkonnosti sme si veľmi blízko. Avšak ako tím máme nastavené vyššie priority než poraziť McLaren v boji o tretie miesto v konštruktéroch.”

Čo je tento rok ešte dôležitejšie? “Chceme sa ako tím zlepšovať, chceme ho aj naďalej budovať a snažiť sa byť takí profesionálni, dobrí a všestranní, ako len vieme. Aby sme boli pripravení o rok, keď sa naskytne príležitosť vyhrať titul.”

Práve od novej éry si Ferrari sľubuje návrat na popredné priečky. “V prvom rade sa musíme zlepšovať ako tím, ten zvyšok by mal z toho vyplynúť. Nenecháme sa ľahko zmámiť týmto súbojom. Koncentrujeme sa na to, ako sa pokúsiť zlepšiť a ako byť pred koncom sezóny najlepší.”

Súvisiace články

Diskusia