logo F1online.sk

Schumachera potešili súboje s Verstappenom a Hamiltonom

Mick Schumacher a Max Verstappen
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala3. 8. 2021

Haas má v tejto sezóne jasne najpomalší monopost zo všetkých, a tak momenty, keď sa Mick Schumacher alebo Nikita Mazepin dostanú do súboja s nejakým iným pilotom, si obaja veľmi cenia. A v Maďarsku Schumacher nebojoval len tak s hocikým; počas pretekov skrížil zbrane aj s takými esami, akými sú Max Verstappen a Lewis Hamilton.

Mick Schumacher sa dostal do popredia po reštarte. Vďaka neskorému prezutiu Lewisa Hamiltona pár kôl dokonca držal desiatu priečku. Za sebou tak mal aj Maxa Verstappena, Pierra Gaslyho a Lewisa Hamiltona. Žiadnemu z nich to neuľahčil, no najviac kôl sa mu darilo držať za sebou krívajúci Red Bull, o ktorom Christian Horner povedal, že mal pravdepodobne ešte menej prítlaku ako samotný Schumacher.

“Nečakal som, že ich budem za sebou držať tak dlho, ale som rád, že som dostal túto príležitosť zabojovať s top chlapcami,” usmieval sa po pretekoch Mick Schumacher. “S Maxom som bojoval hneď dvakrát. Bol to pre nás vskutku pozitívny deň, v tomto prípade som mohol zužitkovať moje skúsenosti, pocítiť ten tlak a nepoddať sa mu.”

Desiate miesto by sa z pohľadu Haasu rovnalo zázraku. Schumachera to až tak nemrzí, pozitíva skôr vidí v tom, že nazbieral skúsenosti a jeho tím sa mohol pred letnou prestávkou aj trochu zabaviť.

“Chceli sme ten bod, ale úprimne, momentálne nemáme auto na to, aby sme ho získali,” uvedomuje si Schumacher. “V každom prípade to bola skvelá skúsenosť, že som mohol bojovať s top chlapcami aj lídrom šampionátu.”

“Z pohľadu môjho osobného rastu to bolo veľmi dobré. Vždy sme vedeli, že to bude náročné, ale po tom sklamaní (nehode v treťom tréningu, pozn. red.) sme mali veľmi pekný deň, vrátili sme sa s hlavou hore. Prvú polovicu sezóny uzatvárame veľmi pozitívne.”

“Myslím si, že nám to trochu poodhalilo to svetlo na konci tunela. Veľa sme sa toho naučili, veľa si toho môžeme odniesť. A myslím si, že sa všetci môžeme tešiť na letnú prestávku a potom na návrat do Spa,” doplnil.