logo F1online.sk

Verstappen: Nechcete, aby vás zase zostrelil Mercedes…

Max Verstappen s poškodeným deflektorom
© Red Bull Content Pool
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl1. 8. 2021

42:4. Také je bodové porovnanie Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena z víkendov v Silverstone a na Hungaroringu. Na nízkom bodovom zisku Maxa Verstappena majú významný podiel kolízie z prvých kôl.

Max Verstappen zvládol štart na vlhkej trati a do prvej zákruty vchádzal na druhom mieste. Bez akejkoľvek možnosti reagovať bol však zostrelený Landom Norrisom, ktorý bol nedobrovoľným pasažierom chybujúceho Valtteriho Bottasa.

„Opäť zostrelený Mercedesom. To nie je niečo, čo chcete,“ povzdychol si Max Verstappen po pretekoch. Podobne ako v prípade Lewisa Hamiltona v Silverstone, aj jeho rival v boji o titul by bez červenej vlajky zrejme okamžite odstúpil. Mechanici napokon poškodený Red Bull ako-tak pozliepali a Holanďan tak mohol pokračovať. Mal však poškodený monopost, čo sa prejavilo na rýchlosti.

„Chýbala mi celá jedna strana auta. Stratil som celý deflektor a poškodená bola aj podlaha. Úprimne, bolo takmer nemožné riadiť takto poškodený monopost.“

Max Verstappen v závere absolvoval ďalší pitstop a vytiahol to aspoň na desiate miesto. Bod je slabou útechou, no ktovie, či ešte v konečnom účtovaní nebude veľmi dôležitý. „Stále som sa snažil o čo najlepší výsledok. Aj bod je niečo, ale samozrejme, nie je to výsledok, po ktorom sme túžili,“ vyhlásil 23-ročný Holanďan.

Ťažko povedať, aký bude mať dnešná nehoda dopad na šampionát. Spomeňte si na VC Belgicka 2012, keď Romain Grosjean na štarte jedným manévrom vyradil Fernanda Alonsa i Lewisa Hamiltona, ktorí následne stratili „momentum“ v Pohári jazdcov.

Penalizácia pre Valtteriho Bottasa pre preteky v Belgicku je slabou útechou. „Je to jednoducho sklamanie. Stalo sa veľa čudných momentov, ktoré nás stáli mnoho bodov. Uvidíme. Mercedes je veľmi rýchly, ale my sa nikdy nevzdávame. Stále sa koncentrujeme na seba a budeme na to tlačiť. Po letnej prestávke sme späť v hre,“ uzavrel Max Verstappen.

Súvisiace články