logo F1online.sk

Alonso: Max to vždy bude mať ťažšie. Nie je Brit

Fernando Alonso
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2021

Maxovi Verstappenovi na pokvalifikačnej tlačovke už došla trpezlivosť. Po ďalšej otázke ohľadom jeho kolízie s Lewisom Hamiltonom jasne odkázal, že po dvoch týždňoch rozoberania tohto incidentu by už aj stačilo. Fernando Alonso s Verstappenom súcití a rozumie mu. Zároveň očakáva, že podobné problémy ho budú sprevádzať častejšie.

“Môžeme s tým prestať?! Už sme mali toľko takýchto *** otázok. Už to je smiešne,” vyhlásil Max Verstappen v sobotu na margo jeho rivality s Lewisom Hamiltonom. “Celý štvrtok sme odpovedali na tieto hlúpe ***. Môžeme prestať? My sme pretekári, budeme pretekať. Samozrejme, že budeme pretekať tvrdo, ale férovo.”

Počas svojej kariéry sa priamo proti Lewisovi Hamiltonovi postavil aj Fernando Alonso, nuž a jeden kontroverzný moment sme zhodou okolností videli práve v Maďarsku v roku 2007. Vtedy šli britskí novinári Alonsa roztrhať, hoci Hamilton sa v ten deň určite nezaradil medzi svätých.

Okrem toho v pozícii nováčika bojoval aj proti Michaelovi Schumacherovi, takže situáciu, v ktorej sa ocitol Max Verstappen, dobre pozná. “Pravdepodobne sa viem vcítiť do toho, čo teraz prežíva,” uviedol Alonso. “Hlavne teda Max, pretože je mladší a bojuje s legendou, so šampiónom. Nuž a nie je Brit, takže to vždy bude mať náročnejšie.”

V každom prípade pilot Alpine nečaká, že by sa potýčky medzi top tímami skončili. V nedeľu chce z prípadných problémov vyťažiť, hoci bude štartovať až z deviateho miesta. Jeho kolega Esteban Ocon získal ôsmu priečku.

“Pred nami to bude ešte vypätejšie,” myslí si Alonso. “Pokúsime sa získať nejaké pozície, myslím si, že môžeme.” Pomôcť mu má i štart z lepšej strany roštu. “Toto je jeden z okruhov, kde si viac všimnete ten rozdiel na čistejšej strane, takže určite si želám, aby som po prvom kole skončil o čosi vyššie.”

“Ale myslím si, že by sme mali byť opatrní, pretože pred nami by sa opäť mohlo niečo udiať. Max totižto štartuje na červených pneumatikách, Lewis na žltých. Potom tam máme Checa a Gaslyho za nimi. Norris a Leclerc patria medzi najlepších pilotov na štarte.”

“V prvej zákrute uvidíme nejakú akciu. Musíme ísť na to šikovne, vyhnúť sa problémom a zarobiť na tom, čo sa udeje pred nami. Chceme mať čisté prvé kolo, pretože nejaké pozície nám môžu spadnúť do lona zadarmo,” doplnil Alonso.

Súvisiace články