logo F1online.sk

Verstappen si môže vydýchnuť: Honda potvrdila, že motor je v poriadku

Max Verstappen
© Twitter/Pirelli
Ladislav Király
Ladislav Király28. 7. 2021

Max Verstappen v Silverstone tvrdo havaroval a auto celkom rozbil. Dostane nové šasi, nové krídla i celú novú karosériu, ale až doposiaľ nebolo jasné, ako to bude s motorom. Zvládol to alebo bude nutné vymeniť aj jeho?

„Honda nám po stránke motora dala zelenú,“ prezradil Helmut Marko v aktuálnom rozhovore pre F1-Insider.com. „Naďalej bude môcť byť nasadzovaný. To znamená, že sa už nemusíme báť neskoršej straty miest na štarte.“

Rakúšan reagoval aj na žiadosť jeho tímu o prehodnotenie trestu pre Lewisa Hamiltona. Angličan dostal na domácej veľkej cene desať trestných sekúnd, ale napriek tomu vyhral. Ako môže celý proces dopadnúť?

„Možné je všetko: Hamiltonov trest môže byť sprísnený, ale môže byť aj miernejší, prípadne môže byť celkom oslobodený. Nám ide len o to, aby zohľadnili nové poznatky. A aj o to, aby Max jasne videl, že sme naplno za ním,“ skonštatoval Marko.

Bývalý pretekár súčasne poskytol aj rozhovor pre RTL. V ňom vyjadril presvedčenie o tom, že Hamiltonov trest bol príliš mierny. “Veríme, že nastane nové prehodnotenie situácie. Sme totiž toho názoru, že trest pre Hamiltona bol veľmi mierny. Primeraný by bol taký, aby nevyhral. Teda napríklad prejazd boxovou uličkou. Alebo mal dostať trest pre ďalšie preteky.”