logo F1online.skF1online.sk

Verstappen zostáva pokojný: V pretekoch budeme silní

Max Verstappen
© Twitter/Honda Racing F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2021

Je to síce prehra, ale nie vysoká. V sobotu pôjde len o symbolické body a pred nedeľou je všetko celkom otvorené. Zarobené však máme na parádny víkend. Lepšie doňho vstúpil Mercedes, no v Red Bulle zostávajú ľadovo pokojní, ich strata nie je veľká.

Po prvom tréningu to vyzeralo sľubne, avšak Mercedes postupne našiel pôdu pod nohami a v druhej časti kvalifikácie už bol o krok napred. Túto skutočnosť potvrdil aj v Q3 a kvalifikáciu ovládol vôbec prvýkrát od Veľkej ceny Španielska. Ani zďaleka však nie je koniec, Red Bull bude obhajcom titulu dýchať na chrbát.

„Musíme sa pozrieť sami na seba, pretože auto ako také sa podľa mňa ovláda celkom dobre. Bolo však veľmi nedotáčavé, kvôli čomu som nedokázal byť v zákrutách agresívny,“ povedal po skončení kvalifikácie Verstappen.

„Akoby som len čakal, kedy sa konečne dostaví priľnavosť v prednej časti monopostu. Pri jazde som mal dosť zvláštny pocit, pretože si nemyslím, že to nejak súviselo s nastavením alebo s predným krídlom. Je to tak, ako to je, stále sme celkom blízko, takže podľa mňa je všetko v poriadku.“

Po prvom voľnom tréningu to s Mercedesom nevyzeralo vôbec dobre. Majstrovský tím sa však v priebehu kvalifikácie postupne doťahoval a Red Bull napokon aj preskočil. Z pohľadu celkového hodnotenia však tento výsledok príliš veľa neznamená. V sobotu budeme súťažiť len o veľmi symbolické body a pred nedeľou zostáva všetko celkom otvorené.

„Zvláštny pocit. Jazdíte v kvalifikácii, dávate do toho úplne všetko, idete naplno a vlastne to nič neznamená. Nie je to boj o pole position. Uvidíme zajtra,“ hovorí Verstappen.

„Myslím, že naše auto je v pretekoch silné. Musíme len vyriešiť drobné problémy, ktoré sme mali v kvalifikácii, ale som si celkom istý, že v pretekoch môžeme byť silní,“ uzavrel holandský pretekár.

Súvisiace články

Diskusia