logo F1online.skF1online.sk

Horner: Silverstone je baštou Mercedesu

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 7. 2021

Red Bull Ring je tradičnou baštou Red Bullu. Tomu sa na tejto trati historicky darilo, čo líder šampionátu dokonale podčiarkol aj v tejto sezóne. Ani nie po dvoch týždňoch sa však presúvame na okruh, ktorý je územím Mercedesu. Silverstone by mal „čiernym šípom“ sedieť, čo si myslí aj šéf Red Bullu Christian Horner. Čaká nás tak pekné porovnanie formy oboch tímov bojujúcich o titul.

Max Verstappen je momentálne na čele šampionátu s náskokom 32 bodov, Red Bull na čele Pohára konštruktérov o 44 bodov. Majstrovský boj je stále otvorený, avšak Mercedes potrebuje znovu nájsť pôdu pod nohami a stratu znížiť. Preteky na ich obľúbenom okruhu k tomu budú dobrou príležitosťou.

„Posledných pár týždňov sme skutočne dominovali,“ povedal Christian Horner. „Avšak viem, že na rade je okruh, ktorý bol v posledných siedmich rokoch baštou Mercedesu.“

„V posledných rokoch boli v Silverstone nesmierne silní a Lewis môže ťažiť aj z podpory fanúšikov. Bude to pre nás veľká výzva.“

Mercedes na tejto trati vyhral sedem z posledných deviatich pretekov. Ich hegemóniu narušili len Sebastian Vettel v roku 2018 a v minulom roku Max Verstappen. Mercedesu táto trať určite veľmi sedí, avšak víťazstvá Red Bullu v Rakúsku sa zdali až príliš jednoduché.

„Bude fascinujúce sledovať, či dokážeme formu z našich domácich pretekov preniesť do Silverstone, čo sú vlastne naše ďalšie domáce preteky (továreň Red Bullu v Milton Keynes sa nachádza asi len tridsať kilometrov od okruhu v Silverstone, pozn. red.). Podarilo sa nám nájsť dobré pracovné okno s našim monopostom a snáď sa nám s ním bude dariť aj tam,“ dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia