logo F1online.sk

Leclerc: Bohužiaľ, takto na tom momentálne sme

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2020

Veľmi, veľmi, veľmi zlá výkonnosť monopostov Ferrari v sobotnej kvalifikácii zaskočila snáď každého. Málokto by bol povedal, že Scuderia sa nechá poraziť McLarenom aj Racing Pointom. Tohtoročná SF1000 je na tom výkonnostne o poznanie horšie, než vlaňajšia SF90.

Jeden pilot Scuderie do Q3 nepostúpil, druhý sa tam dostal len tak-tak. Tým lepším bol dnes opäť Charles Leclerc, ktorý svoju kvalifikačnú bilanciu proti Sebastianovi Vettelovi opäť o čosi vylepšil. To ho však naozaj nijako neuteší. Monačan napokon zajazdil siedmy najrýchlejší čas, pričom bol takmer o sekundu pomalší, než vlani, kedy obsadil pole position.

„Bohužiaľ, takto na tom momentálne sme. Potrebujeme pracovať a smerom do budúcna postaviť lepšie auto,“ povedal Leclerc novinárom po kvalifikácii. „Nemôžeme sa nechať položiť dnešným výsledkom, aj keď ten nie je taký, aký sme očakávali. Ani sme sa nepriblížili našim očakávaniam.“

Piloti Ferrari pritom na začiatku víkendu varovali, že výkonnosť ich monopostu nie je taká dobrá, ako vlani. No Scuderia dnes zaostala aj za týmito zníženými očakávaniami.

„Musíme pokračovať v práci ako tím, pokúsiť sa zlepšiť každý jednotlivý detail, len tak môžeme dosiahnuť veľký rozdiel, najmä pri takto tesných rozostupoch,“ povedal Leclerc.

„Body sa udeľujú zajtra, aj keď neočakávame žiadne zázraky, nič také určite nepríde, ale aspoň urobíme všetko, čo je v našich silách s tým, čo máme k dispozícii a budeme naďalej pokračovať v práci do ďalších pretekov.“

Podľa predpovede by zajtra malo byť ešte o čosi teplejšie, rovnako tak piatkové jazdy naznačujú, že SF1000 je o trochu lepšia v pretekovom, než v kvalifikačnom tempe. Nič z toho síce Ferrari príliš nepovzbudí, no Scuderia sa musí chytiť každej slamky. Sám Leclerc dobre vie, že zopakovanie vlaňajšieho druhého miesta je v rovine sci-fi.

„Je tu určitá možnosť, že zajtra to bude lepšie, no Mercedes je aj tak mimo náš dosah. Odovzdáme zo seba všetko, my jazdci i celý tím, aby sme sa v poradí posunuli čo možno najvyššie,“ uzavrel Monacký mladík.

Súvisiace články