logo F1online.sk

Carlos Reutemann je vo vážnom stave

Obrubník, ilustračné
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király7. 7. 2021

Bývalý pretekár Formuly 1 Carlos Reutemann je vo vážnom stave. Po tom, ako sa v priebehu júna vrátil na jednotku intenzívnej starostlivosti, sa zhoršili jeho ťažkosti so žalúdočno-črevným krvácaním a s obličkami. Leží v nemocnici v argentínskom Santa Fé.

Vicemajster sveta z roku 1981 bol hospitalizovaný ešte 5. mája, keď mal problémy s chudokrvnosťou a dehydrovaním. Vtedy najskôr ležal v Santa Fé, ale následne bol vrtuľníkom prepravený do Rosaria. V nemocnici zotrval do 21. mája, ale po deviatich dňoch od prepustenia sa do nej vrátil.

Argentínska spravodajská agentúra Telam citovala lekárske zdroje, podľa ktorých sa Reutemannov stav najskôr „mierne zlepšil“, ale v posledných hodinách sa kvôli opätovnému krvácaniu zasa zhoršil.

Rodina informovala o tom, že súčasný senátor provincie Santa Fé je „veľmi chorý“ a jeho najbližší sú v nemocnici pri ňom. Dostupné informácie hovoria o tom, že Reutemannove problémy sú podľa všetkého vyvolané rakovinou pečene, ktorú mu diagnostikovali ešte v roku 2017.

V New Yorku síce absolvoval operačný zákrok, ale zdravotne na tom odvtedy nie je dobre a na verejnosti sa objavuje len sporadicky.

Carlos Reutemann v F1 pôsobil v rokoch 1972 až 1982, absolvoval 146 veľkých cien, vyhral dvanásť z nich a na pódiu sme ho registrovali 46-krát. V roku 1981 ho od majstrovského titulu delil len jeden jediný bod.

Sedemdesiatdeväťročný Argentínčan pôsobil v tímoch Brabham, Ferrari, Williams a Lotus.

Niektoré zdroje písali aj o tom, že Reutemann už zomrel. Správa sa napokon ukázala ako nepravdivá.