logo F1online.sk

Zomrel Carlos Reutemann

Carlos Reutemann
© McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2021

Ešte dnes sme v článku informovali o veľmi zlom zdravotnom stave bývalého pilota Formuly 1 Carlosa Reutemanna. Argentínsky pretekár dlhodobo zápasil so svojim zdravím, bohužiaľ, v stredu 7. júla nás vo veku 79 rokov navždy opustil.

Po dlhodobých zdravotných komplikáciách skonal na nemocničnom lôžku v jeho rodnom Santa Fe. Kvôli problémom s žalúdočno-črevným krvácaním i ďalším komplikáciám bol ešte v máji hospitalizovaný a jeho zdravotný stav sa nijak zásadne nezlepšoval. V stredu napokon svoj boj prehral. Verejnosti to potvrdila jeho dcéra.

Po legendárnom Fangiovi bol Reutemann druhým najúspešnejším argentínskym pretekárom. Mnohí ho dodnes považujú za jedného z najlepších pilotov, ktorí nikdy nezískali majstrovský titul. Veľmi blízko k nemu mal v roku 1981 vo farbách Williamsu, o jediný bodík však podľahol Nelsonovi Piquetovi na Brabhame. V kariére vystúpil na najvyšší stupienok celkovo dvanásťkrát.

Po skončení motoristickej kariéry začal kariéru politika, dvakrát bol zvolený za guvernéra jeho rodnej provincie Santa Fe. Ponúkli mu aj možnosť kandidovať na post argentínskeho prezidenta, to však odmietol. Od roku 2003 až do svojej smrti bol tiež členom argentínskeho senátu.

Scuderia Ferrari