logo F1online.sk

Pérez vyzýva k opatrnosti, Stroll vraj v lepšom aute nesedel

Sergio Pérez
© Twitter/Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala3. 7. 2020

Racing Point sa ukazoval vo veľmi dobrej forme už počas zimnej prestávky, čomu z veľkej časti vďačil skopírovaniu konceptu minuloročného Mercedesu. Dobré výkony z predsezónnych testov potvrdil aj slušnými časmi v piatkových tréningoch v Rakúsku. Opatrnosti však nie je nazvyš, konštatuje aj napriek tretej priečke z druhého tréningu Sergio Pérez.

Mexický pretekár stratil na dvojicu Mercedesov viac ako šesť desatín, čo je dosť, ale stále menej ako zvyšok stredu poľa či dokonca top tímy ako Ferrari a Red Bull.

“Chýbala nám dobrá polsekunda. Nuž a keďže na takejto krátkej trati sú Ferrari, Red Bully, Renaulty a Mclareny len o nejakú jednu desatinku za nami, nemôžeme byť z toho v príliš veľkom vytržení,” krotí očakávania Sergio Pérez. “Rozdiely sú veľmi malé. Dúfame preto, že sa nám v zajtrajšej kvalifikácii podarí zajazdiť dobré kolo.”

Pri takejto konštelácii môže i najmenšia chybička pilota stáť niekoľko miest na štartovom rošte. “Veľmi dôležité bude to zajtra zvládnuť. Potom uvidíme, ako na tom sme. Máme nejakú predstavu, ale až zajtra vytiahnu všetci svoje zbrane.”

Péreza teší ešte jedna vec: “Musíme postupovať krok za krokom, ale myslím si, že sa nám podarilo stiahnuť stratu na top tímy. Vlani sme nezačali ideálne, no teraz štartujeme pripravení zabojovať,” dodáva Mexičan, ktorý vlani v Rakúsku štartoval až so siedmeho radu. “Máme skvelé auto a náš tím v továrni odviedol vynikajúcu prácu. Máme pod sebou monopost, ktorý funguje veľmi dobre.”

Vysmiaty od ucha k uchu bol aj Lance Stroll. V rozhovore pre Sky Sports F1 povedal, že tohtoročné auto Racing Pointu je najlepšie, v akom kedy vo Formule 1 sedel. “To určite, a s veľkým náskokom!”

“Takýto silný piatok sme nemali už poriadne dlhú dobu. Teší ma, že auto vyzerá konkurencieschopne. Pretekár nemôže mať ani lepšie pocity, vždy chcete auto, ktoré vám dodá sebadôveru. Toto je rozhodne lepšie ako naše minuloročné. Zatiaľ je len piatok, ale vidíme dobré náznaky,” zhodnotil.

Rýchlosť ružového tímu zaregistroval celý padok. “Počul som, že Sergio sa na dlhších stintoch rýchlostne vyrovnával Bottasovi,” skonštatoval Romain Grosjean. “Budú bojovať o pódiá, čo je pre nich skvelé.”

Pred Racing Pointom následne sňal klobúk Kevin Magnussen: “Myslím si, že majú presne takú rýchlosť, akej sme sa obávali. Vyzerajú byť veľmi rýchli, hoci v testoch nikdy neviete, či sa len nechcú ukázať s prázdnym autom a na mäkkých pneumatikách. Zatiaľ však napĺňajú očakávania.”

Súvisiace články