logo F1online.sk

Bottas o tom, že v Mercedese končí: Ľudia si vymyslia kadejakú bájku…

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala17. 6. 2021

V priebehu posledného týždňa sa na pretras dostala budúcnosť Valtteriho Bottasa. Viaceré zdroje hlásili, že Fín sa môže postupne začať lúčiť s Mercedesom, pretože ho už od budúcej sezóny v tíme nahradí George Russell. Bottas to však vo štvrtok na tlačovej konferencii poprel.

Po nevýrazných výkonoch v úvode sezóny sa ani nik nečudoval správam, že Mercedesu mala dôjsť trpezlivosť s fínskym pretekárom. Napokon aj angažovanie Georga Russella sa zdá byť logickým krokom, najmä pri pohľade na aktuálne poradie v šampionáte, kde už strieborní nemajú taký pohodlný náskok ako po minulé roky. Aj Lewisovi by sa zišiel silnejší kolega, ktorý by bral Red Bullu body.

Podľa niektorých zdrojov tak mal už Toto Wolff Bottasovi oznámiť nepríjemnú novinu. Čo na tieto správy hovorí samotný Valtteri Bottas? Na to odpovedal vo štvrtok na okruhu Paula Ricarda. “S Totom sa bavíme dosť často, to je u nás bežné. A bavili sme sa aj nedávno, čo je tiež normálne.”

“Môžem však potvrdiť, že mi nikto nič také nepovedal! Takže nie je to pravda. Je to špekulácia. Som si istý, že tých špekulácií, ktoré nie sú založené na faktoch, je veľa. Veď to poznáte; ľudia si vymyslia nejakú bájku, len aby zbierali kliky. Tak to chodí,” pokračoval dnes len šiesty muž priebežného poradia šampionátu.

Kedy chce Mercedes s Bottasom o všetkom rokovať? Toto Wolff s Lewisom Hamiltonom už vyhlásili, že vo všetkom by chceli mať okolo letnej prestávky už jasno, no ako to vyzerá s Bottasom?

“Každý rok je iný. Všetko závisí od toho, ako sa vyvíja vaša sezóna a ako vyzerá celková situácia v tíme, či sa obzerajú po iných možnostiach alebo vôbec,” vysvetľuje Bottas. “V niektorých rokoch je to skôr, inokedy neskôr. Neexistuje tu žiadna norma. Teraz môžem povedať len toľko, že sa chceme koncentrovať na najbližšie tri preteky. Predtým, ako spoločne prijmeme nejaké rozhodnutie, toho budeme musieť ako tím ešte veľa zvládnuť.”

“A aký mám pocit? Zatiaľ sa bránim tomu, aby som o tom príliš premýšľal, pretože vás to môže rozptýliť. Naučil som sa to, v jednej chvíli to príde. Nemám teda žiadne pocity. Chcem len vyhrávať preteky a zbierať výsledky, na ktoré osobne cielim,” prezradil.

V každom prípade už aj sám Bottas si musí uvedomovať, že jeho sedačka nie je taká pevná ako po minulé roky. Nehľadá si zadné vrátka? “Ak mám byť úprimný, až do takej hĺbky som nad tým neuvažoval. Samozrejme, nedá sa vytesniť všetok ten hluk navôkol, to je každý rok rovnaké. Stále tie isté otázky a tie isté špekulácie, je to súčasťou nášho športu.”

“Zatiaľ je priskoro na to, aby som na to detailne odpovedal. S Mercedesom sme zatiaľ ohľadom kontraktu nič neriešili. Teraz sa koncentrujeme na pretekovú trojičku a uvidíme, možno niekedy potom, no teraz nemám čo viac k tomu povedať,” dodal.