logo F1online.skF1online.sk

Podľa talianskych médií sú Bottasove dni spočítané, ten o novej zmluve ešte nerokoval

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 6. 2021

Pomaly ale isto sa presúvame k tradičnej „silly season“ plnej špekulácií. Po minuloročnom prestupovom hurikáne by jazdecký trh v tomto roku mal byť o čosi pokojnejší. Prestupové vody však čerí Mercedes, ktorý nemá pod zmluvou ani jedného zo svojich pilotov.

Lewis Hamilton má s Mercedesom zmluvu len do konca sezóny, Valtteri Bottas má zmluvu len do konca sezóny a aj George Russell má vo Williamse zmluvu len do konca sezóny. To samozrejme nahráva početným špekuláciám. Stačí jeden nevydarený víkend a hneď sú tu. Nebudeme si klamať, Valtteri Bottas v Azerbajdžane absolútne vybuchol. Skončil ďaleko za bodmi, nedokázal nikoho predbehnúť a pri reštarte nemal ani len štipku agresivity alebo sebadôvery. A jeho kritici nepotrebovali viac.

„Bottas a Mercedes smerujú k skončeniu vzájomnej spolupráce. Po neviditeľných pretekoch v Azerbajdžane sa zdá, že je Bottasova budúcnosť spečatená. Je nepravdepodobné, že predĺži kontrakt aj pre nasledujúcu sezónu. Russell je pripravený,“ tak znejú veľmi odvážne slová televízie Sky Sport Italia. Je to len špekulácia alebo sa v Mercedese naozaj niečo deje? Odpoveď prinesú nasledujúce týždne a mesiace.

Naproti tomu, Lewis Hamilton je v absolútne komfortnej pozícii. Zmluvu síce nemá, no na rozdiel od Bottasa on sa s Mercedesom nedohaduje o tom či, ale za akých podmienok kontrakt s Mercedesom predĺži. S Totom Wolffom teda bude vyjednávať hlavne o dĺžke zmluvy a výške svojho platu.

„Keď príde čas, určite sa o tom budeme rozprávať. Zatiaľ na to nebola príležitosť. Čas beží a pred nami sú tri podujatia v troch víkendoch po sebe, takže naozaj na to nebude čas. Viem si však predstaviť, že niekedy budúci mesiac alebo tak nejak by sme mohli začať rokovať. Z predchádzajúcich skúseností viem, že čím skôr sa tieto veci vyriešia, tým lepšie pre všetky zainteresované strany,“ povedal Bottas na margo novej zmluvy.

Valtteri je stále relatívne mladý. Má 31 rokov a pred sebou ešte pár rokov na vrchole. Otázka však znie, či bude schopný nájsť si miesto v inom tíme, ak by sa Mercedes rozhodol pre Georgea Russella. „Formulu 1 si stále užívam a baví ma. Určite mám pred sebou ešte pár dobrých rokov. Mám pocit, že som sa v niektorých oblastiach dokázal z roka na rok zlepšovať. Stále mám čas, no neviem, čo budúcnosť prinesie,“ dodal Bottas.

Súvisiace články

Diskusia