logo F1online.skF1online.sk

McLaren bude od budúceho roku súťažiť v šampionáte Extreme E

McLaren, ilustračné
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 6. 2021

Tím McLaren od roku 2022 rozšíri portfólio šampionátov, v ktorých bude súťažiť. Okrem Formuly 1 a americkej série IndyCar sa zapojí aj do elektrického offroad šampionátu Extreme E. Bude tak nasledovať príklad Lewisa Hamiltona, Jensona Buttona či Nica Rosberga, ktorí v tejto sérii už svoje vlastné stajne majú.

Nový elektrický šampionát začal písať svoju históriu v tomto roku. Prvá sezóna pozostáva zo skromných piatich podujatí, no prilákala viacero veľkých mien sveta motoršportu. Teraz sa k nemu pripojí aj jedno z tých úplne najväčších, McLaren.

Tím z Wokingu sa pod vedením Zaka Browna netají ambíciou expandovať aj do ostatných šampionátov. McLaren už podpísal opciu na vstup do Formuly E (zatiaľ nevidno, či ju aj využije) a netají sa aj svojim záujmom o triedu Hypercar v šampionáte vytrvalostných pretekov.

Podľa stanoviska tímu využije v Extreme E aj personál tímu F1 a tiež angažuje nových ľudí čisto pre účely tohto šampionátu.

“Kým Formula 1 navždy zostane v centre našej pozornosti, tak podobne ako IndyCar alebo Esports, je náš vstup do Extreme E skvelým doplnkom pre McLaren Racing. Doplní a pomôže našim doterajším programom. V Extreme E budeme súťažiť proti veľkým menám, ktoré nám sú dobre známe z pôsobenia vo Formule 1 a IndyCar. Avšak ako vo všetkých ostatných sériách, aj v tejto bude náš cieľ jasný, ideme tam s cieľom zvíťaziť,” povedal šéf McLarenu Zak Brown.

Súvisiace články

Diskusia