logo F1online.sk

Nahnevaný Verstappen: Vždy sa stane nejaká kravina…

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl5. 6. 2021

Max Verstappen po kvalifikácii neskrýval svoje rozladenie. Určite nečakal, že bude štartovať za Lewisom Hamiltonom po tom, ako sa Mercedesy v Baku trápili. Svoj hnev dal najavo aj v rozhovore bezprostredne po skončení kvalifikácie a neodpustil si ostré slová.

Max už v Monaku prišiel kvôli červeným vlajkám o možnosť dostať sa na pole position. Dnes všetky záverečné pokusy zrušil Júki Cunoda, keď rozbil svoje auto v tretej zákrute. Hnev Verstappena sa dá pochopiť, aj fanúšikovia zostali určite sklamaní, že boli „okradnutí“ o napínavý záver kvalifikácie a bitku o pole position.

Na druhej strane, Max sa v poslednej dobe oproti minulosti krotil v reakciách do tímového rádia či médií. Dnes sme videli úradujúceho lídra šampionátu v najlepšej forme z obdobia, keď plnil titulky nielen výbornými výkonmi.

„Povedzme si úprimne, bola to stupídna kvalifikácia,“ tak zneli jeho úvodné slová, ktoré dávali tušiť sľubné pokračovanie.

„Čo sa týka Q3…Vždy sa stane nejaká kravina (v originálnom znení „this shit“). Mali sme aj smolu, na mestskom okruhu sa však takéto veci môžu stať. Naše auto je silné. Verím, že budeme dobre manažovať pneumatiky a získame dobré body,“ pokračoval Max Verstappen, ktorý akoby po slovách “this shit” zaregistroval reakciu Johnnyho Herberta, ktorý mu kládol otázky a neskôr sa divákom ospravedlnil za slovník holandského pretekára. „Nezaujíma ma to,“ doplnil Max ešte počas svojej výpovede.

Pikantný večer čaká aj Helmuta Marka, ktorý určite nepochváli Júkiho Cunodu. Práve Japonec sa postaral o predčasné ukončenie kvalifikácie.

Body sa však rozdávajú až v nedeľu. „Je vždy zaujímavé, keď sú na prvých troch miestach tri odlišné autá. Radšej by som štartoval vyššie, no všetko je otvorené. Veľa vecí sa môže stať. Možno aj v pretekoch sa zopakuje niečo z toho, čo sme videli dnes. Verme, že budeme mať dobrý štart, od ktorého sa odrazíme do pretekov,“ doplnil Max Verstappen.

Súvisiace články