logo F1online.sk

Vettel: Budem jazdiť za seba, ale ak bude treba pomôcť…

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala3. 7. 2020

Najzaujímavejší súboj tímových kolegov nás tento rok čaká azda vo Ferrari. Odchádzajúci starý harcovník Vettel si to rozdá s mladým Charlesom Leclercom. Monačan bude chcieť utvrdiť Ferrari v tom, že sa rozhodlo správne, keď mu ponúklo päťročnú zmluvu, Nemec sa zas ukázať pred konkurenčnými tímami. Vettel preto konštatuje, že v tomto súboji si bude stáť za svojím.

Nechce to však praktizovať tvrdohlavo a urazene. Vo štvrtok na Red Bull Ringu prezradil, že za istých okolností je ochotný pristúpiť na tímovú hru a pokojne aj svojmu kolegovi pomôcť.

“Ak by sa taká situácia objavila a dávalo by to zmysel, myslím si, že od oboch jazdcov môžete čakať, že si vypomôžu,” uviedol Sebastian Vettel. V tomto smere to vraj bude podobné ako vlani: “Nemyslím si, že na tom niečo zmení fakt, že mi vyprší zmluva a opúšťam tím.”

No zase ukracovať sám seba kvôli tímu, ktorý ho vymenil za Carlosa Sainza, nie je úplne nutné. “Na druhej strane jazdíme sami za seba. Nebudem sa to snažiť Charlesovi na trati nijako zľahčovať tým, že by som ho púšťal. Už v minulosti sme bojovali aj proti sebe a budeme v tom pokračovať.”

Leclerc si veľmi dobre uvedomuje, do akej situácie sa Sebastian Vettel dostal. Rovnako od neho teda nečaká žiadne láskavosti. “Z môjho pohľadu sa tu v porovnaní s minulou sezónou nič nezmení. Aj vtedy sme súperili.”

“Áno, niekedy je potrebné to zahrať aj ako tím, jazdiť ako tím a pracovať ako tím. Vždy je to veľmi dôležité a istým spôsobom aj užitočné. Opakujem, že určite sa vyskytnú situácie, do ktorých bude fajn ísť spolu ako jeden tím,” avizuje Leclerc.

“Od Sebastiana som sa ako od tímového kolegu toho naučil tonu. Budem v tom pokračovať aj tento rok. Na trati sme zviedli nejaké súboje, ktoré sa neskončili tak, ako by sme chceli, ale mimo trate máme medzi sebou rešpekt. To je fajn,” doplnil.