logo F1online.sk

Ricciardo sa po jazdách na simulátore cíti v aute oveľa lepšie

Daniel Ricciardo
© McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl4. 6. 2021

Daniel Ricciardo bol v mediálnych výstupoch po piatkových tréningoch o niečo optimistickejší než jeho tímový kolega. Austrálčan očakáva v kvalifikácii tesnú bitku, v ktorej môžu rozhodovať desatiny.

Ricciardo v piatok absolvoval 48 kôl, v FP1 bol piaty, v FP2 trinásty. „Bol to vcelku dobrý deň. Našli sme niekoľko vecí a urobili progres. Čas na kolo často nevypovie celý príbeh. Trináste miesto veľa neukazuje, pretože si myslím, že sme oveľa bližšie. Popoludní sme aj kvôli virtuálnemu safetu caru prišli o prvé kolá na mäkkých pneumatikách. Stále nás čaká veľa práce, no urobili sme krok správnym smerom. Pred sobotou cítim oveľa väčšiu sebadôveru a cítim sa lepšie,“ povedal skúsený Austrálčan.

Po nevydarenom víkende v Monaku pracoval Daniel Ricciardo na simulátore v centrále tímu. Zdá sa, že tvrdá drina sa vyplatila. „Po Monaku som venoval veľa úsilia príprave na Baku. Strávil som pár dní v simulátore a myslím si, že sa to vypláca, čo sa týka pochopenia auta. Všetko ide tak, ako sme očakávali. Teraz len musím dať všetko dokopy.“

Pred sobotou je Daniel Ricciardo optimisticky naladený. „Bude to tesné. Od šiestej či siedmej priečky nás delilo len pár desatín. Piatok však bol určite lepší deň. Počas celého víkendu očakávam tesnú bitku. Je tu veľa tímov, ktoré sa môžu vtesnať do niekoľkých desatín,“ doplnil víťaz z Baku 2017.

Pre McLaren bol piatok aj o zbieraní dát čo sa týka nastavenia, úrovne prítlaku a správania pneumatík. „Máme za sebou zaujímavý a produktívny piatok. Nazbierali sme veľa dát a nezaznamenali sme vážnejšie problémy. Pre pilotov je výzvou popasovať sa s nízkym gripom a blízkosťou múrov. Pre inžinierov sú to zase ťažké voľby ohľadom zvolenia najlepšej úrovne zadného krídla. Rovnako je zaujímavá voľba pneumatík, zdá sa, že mäkké i stredné zmesi majú vysokú úroveň degradácie.

Bol to povzbudzujúci deň, naše auto vyzerá byť v dobrej forme. Budeme na tom stavať pre kvalifikáciu i preteky,“ povedal pretekový riaditeľ tímu Andrea Stella.  

Súvisiace články