logo F1online.sk

Pérez pomýšľa na pole position, Verstappen si pochvaľuje skvelý štart

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 6. 2021

Red Bully režírovali oba piatkové tréningy a po problémoch Mercedesu im ani nezostáva iné, len sa začať koncentrovať na sobotu a pokúsiť sa jasne ukoristiť ďalšiu tohtoročnú pole position. O to, kto z červených býkov ju získa, by sa tentoraz mohla strhnúť celkom pekná bitka; veľmi dobre sa v Azerbajdžane cíti Sergio Pérez, ktorý by chcel konečne preraziť.

Sergio Pérez zaznamenal celkovo najrýchlejší čas piatka po tom, čo v prvom tréningu získal štvrtú priečku a popoludní zajazdil kolo na úrovni 1:42,115, ktoré bolo o 101 tisícin rýchlejšie ako Verstappenov najlepší pokus.

Dobrý posun, no nie? “Áno, myslím si, že sme spravili pekné pokroky. Po Monaku sme všetko podrobili hĺbkovej analýze a dnes som si povedal — konečne tomuto autu rozumiem o čosi lepšie, rozumiem viac tomu, ako s ním treba jazdiť,” pochválil sa skvelými správami Sergio Pérez.

“Z tohto pohľadu si myslím, že mám za sebou najlepší piatok sezóny. Po stránke dát to bol najkompletnejší piatok, nuž a v aute som sa aj cítil najkomfortnejšie. Dúfam, že zajtra zajazdíme dobré a čisté kolo, pretože to je veľmi dôležité. Pole position by bola, samozrejme, skvelým cieľom. Zajtra sa však bude lámať chlieb. Dnes v noci nás čaká práca, aby sme získali ešte pár desatiniek,” doplnil Mexičan.

Max Verstappen dnes kuriózne nejazdil vo svojich vlastných pretekárskych topánkach, ráno si musel požičať tie Pérezove kvôli nešpecifikovaným problémom s jeho vlastnou obuvou.

“Trochu ich cítiť, ale mali by stačiť,” žartoval na Instagrame Verstappen, keď sa vyfotil v kolegových topánkach. Na rýchlosti mu to vraj neubralo. “Na nič to nemalo vplyv. Samozrejme, veľkosť nie je úplne správna, ale bolo to v pohode.”

Holanďan tak v sobotu bude musieť nájsť o jednu desatinu viac ako Sergio Pérez aj bez pomoci topánok. Piatková strata mu však starosti nerobí, ani nemá prečo. “Zatiaľ vyzeráme byť silní, takže s tým som veľmi spokojný. Z pohľadu výkonu sme mali skvelý štart do víkendu. V prvom tréningu bolo auto na tom naozaj slušne. Cítil som sa komfortne.”

“Pred druhým tréningom sme spravili pár zmien, aby sme zistili, či sa to zlepší, ale pohli sme sa smerom dozadu,” pripustil Verstappen. Objasnil tým svoju žiadosť z druhého tréningu, kedy inžiniera požiadal, aby sa s nastaveniami vybrali bližšie k tým dopoludňajším. “Dnes v noci sa pozrieme, ktorým smerom sa vydáme, ale myslím si, že tím mal dobrý deň.”

Súvisiace články