logo F1online.sk

Vettel: Od Ferrari som žiadnu ponuku na nový kontrakt nedostal

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2020

Niekoľkomesačná hádanka speje k svojmu rozlúšteniu. Niekoľko týždňov sa písalo o neúspešných rokovaniach medzi Scuderiou Ferrari a Sebastianom Vettelom. Nemecký pilot však dnes novinárom v Rakúsku povedal, že žiadne rokovania sa ani nikdy neuskutočnili.

Bola to vskutku veľká senzácia. Po niekoľkých dňoch a týždňoch plných špekulácií Ferrari na jar oznámilo, že so Sebastianom Vettelom nebude ďalej spolupracovať a podpísalo dvojročnú zmluvu s Carlosom Sainzom. Novinári, najmä na Apeninskom polostrove sa predbiehali, aby priniesli vysvetlenie priamo „zvnútra tímu“. Hovorilo sa o platových požiadavkách, dĺžke zmluvy, no nič z toho zrejme nebola pravda. Sebastian dnes povedal, že Ferrari o predĺženie spolupráce nemalo záujem.

„Bol som prekvapený, keď mi Mattia zavolal a povedal, že v tíme už pre mňa nie je miesto. Nikdy sme žiadne diskusie neuskutočnili, neprišla žiadna ponuka, takže tu nebol ani žiadny bod, od ktorého by sme sa mohli odraziť,“ povedal Vettel, o ktorého budúcnosti sa po odchode z Ferrari začalo živo diskutovať.

„V tomto momente s nikým nerokujem. Samozrejme si chcem byť istý, že urobím to správne rozhodnutie o svojej budúcnosti. Myslím, že som veľmi súťaživý, v tomto športe som už dosiahol veľa a rád by som dosiahol ešte viac,“ povedal štvornásobný šampión.

„Aby sa mi to podarilo, budem samozrejme potrebovať dobrý balík a tých správnych ľudí okolo seba. Ak sa takáto príležitosť objaví, potom bude moje rozhodnutie jasné, ak nie, tak sa budem musieť rozhliadnuť a nájsť niečo iné.“

„Myslím, že keď má prísť to správne rozhodnutie, musíte o ňom byť pevne presvedčení. Preto sa nikam neponáhľam. Začneme sezónu a nasledujúce týždne a mesiace snáď prinesú do celej situácie viac svetla,“ uzavrel Vettel.

Súvisiace články