logo F1online.sk

Hamilton ľutuje svoje monacké vyjadrenia: Nie vždy hovoríte tie správne veci

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2021

Mercedes sa pred dvoma týždňami v Monaku nepredviedol v najlepšom svetle. Platí to aj o hlavnej hviezde tímu Lewisovi Hamiltonovi, ktorý svojho zamestnávateľa pred novinármi ani vo vysielačke práve nepodržal. Po dvoch týždňoch už sú výroky úradujúceho majstra sveta o poznanie diplomatickejšie.

Hrobové ticho v popretekovej vysielačke alebo výroky typu, že to bol „naozaj, naozaj zlý výkon zo strany tímu“, neboli hodné sedemnásobného majstra sveta. Ten to na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Azerbajdžanu aj priznal.

„Myslím, že je prirodzené, keď vo vypätých okamihoch nehovoríte zakaždým tie správne veci,“ povedal Hamilton v Baku. „Podľa mňa je konštruktívna kritika zakaždým dobrou vecou, ale musí zostať za zatvorenými dverami. Tak to robíme vždy.“

„Nemyslím, že za to môžeme kohokoľvek obviňovať. Rovnako ako ostatní, aj ja som bol súčasťou rozhodovacieho procesu. Pri spätnom pohľade a analýze všetkých vecí som mohol povedať veci, ktoré by spustili takýto domino efekt.“

„Vieme, že to zvládneme aj lepšie a bol to len jeden víkend, ktorý nás určite nedefinuje. Samozrejme, že zakaždým sa snažíte zlepšiť smerom do budúcna. Ako hovorím, vyhrávame a prehrávame ako tím. Budeme na to naďalej tlačiť a dúfame v lepšie zajtrajšky,“ dodal Hamilton.

V Azerbajdžane už očakávame kompletne iný obraz než sme videli v Monaku. Tento okruh by majstrovskému Mercedesu mal sedieť oveľa viac a aj historicky sa mu tu darilo. Vyhral tri z celkových štyroch pretekov.

„Je to odlišný okruh s odlišnými požiadavkami. Aj teploty budú iné než tomu bolo v Monaku. Myslím, že tento víkend nás čakajú odlišné výzvy a naša výkonnosť by nemala byť taká ako v posledných pretekoch,“ povedal úradujúci šampión.