logo F1online.skF1online.sk

Verstappen o Hamiltonovi: Je skúsenejší, ale nie komplexnejší

Max Verstappen a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2021

V rokoch 2019 a 2020 bolo o titule rozhodnuté prakticky už v prvej tretine sezóny. Mercedesu v tom období dokonalo vyšiel štart a vybudoval si bezpečný náskok. V tomto roku sa tak nestalo a po piatich podujatiach máme na čele celkového poradia Maxa Verstappena a tím Red Bull.

Max proti Lewisovi, Red Bull proti Mercedesu, Christian Horner a Helmut Marko proti Totovi Wolffovi. Bitka o titul sa v tomto roku rozbehla na všetkých frontoch a neobchádza ani mikrofóny médií. Donedávna sa Verstappen ani Hamilton mediálnej vojny príliš nezúčastňovali, no v Monaku prišlo na prvé drobné „podpichovačky“.

Svoj podiel na tom majú pochopiteľne aj samotní novinári, ktorí sa niekedy usilujú o senzačné titulky. Napríklad Max Verstappen dostal v poslednom rozhovore pre Sky Italia otázku: „Max je talentovanejší pretekár, Lewis zas komplexnejší. Súhlasíte s tým?“

„Nesúhlasím,“ odpovedal Verstappen. „Ale to je len môj názor. Áno, má viac skúseností, ale to ešte neznamená, že je komplexnejší. Je to však len môj názor a každý s ním nemusí súhlasiť.“

Ešte dráždivejšia bola ďalšia otázka, v ktorej sa reportérka Maxa spytovala, či Lewisovi niečo závidí. „Nikomu nič nezávidím. Mám šťastie, že som vo Formule 1 a mám šťastie, že žijem takýto život. Nikomu nezávidím a na nikoho nežiarlim. Žijem si svoj život,“ odpovedal Holanďan.

Vráťme sa však späť na pretekárske okruhy, kde v tomto roku zatiaľ sledujeme dosť vyrovnanú bitku medzi Mercedesom a Red Bullom. Veľká cena Španielska naznačila, že za normálnych okolností majú obhajcovia titulu prevahu. Tím okolo Maxa Verstappena tak v boji o titul nemôže zaváhať a musí naďalej tlačiť na vývoj. To sa môže negatívne podpísať na monoposte pre rok 2022 a nasledujúce.

„Musíme žiť v súčasnosti. Viem, že v tomto roku musíme byť rýchli a  tvrdo makať. Uvedomujem si, koľko tímov pracuje na aute pre rok 2022, ale my máme v tomto roku dobrú príležitosť a treba zo seba vydať maximum,“ povedal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia