logo F1online.sk

Montoya: Kimi nebol môj najsilnejší tímový kolega

Juan Pablo Montoya
© Instagram/Juan Pablo Montoya
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko31. 5. 2021

Juan Pablo Montoya je bývalý pilot Formuly 1, ktorý pôsobil v tímoch Williams a McLaren v rokoch 2001 – 2006. Kolumbijský pretekár zaznamenal vo svojej kariére 7 víťazstiev a celkovo získal 30 pódiových umiestnení. V rozhovore zhodnotil, že Kimi Räikkönen, v súčasnosti v službách Alfy Romeo, nebol jeho najťažším tímovým kolegom.

Okrem Kimiho dlhodobo tvoril tímovú dvojicu s Ralfom Schumacherom, bratom Michaela Schumachera. Podľa slov samotného Montoyu, práve s týmto jazdcom sa natrápil najviac, v pozícii tímového kolegu.

„Kimi a Ralf boli obaja veľmi silní, ale Ralf bol človek, ktorý mi najviac znepríjemnil život,“ uviedol Montoya pri rozhovore so Zakom Brownom na oficiálnej webovej stránke McLarenu.

„Kimi bol veľmi, veľmi dobrý, ale keď som išiel proti Ralfovi, sťažoval mi to fakt, že som to auto začal skutočne nenávidieť. Bolo mi v tom (aute) skutočne nepríjemne, takže to sťažilo život ešte viac,“ pokračoval Juan Pablo Montoya.

„Keď som sa pripojil k tímu Williams, jazdil som s autom tak rýchlo, ako som vedel, a potom na trať vyšiel Ralf (Schumacher) a bol o sedem desatín rýchlejší. Nič som nezískal,“ pokračoval bývalý pilot F1. „A čo ti potom ostáva?: ‚Môžeš si sadnúť a plakať, alebo sa pustíš do ďalšieho programu a prídeš na to.‘“

Montoya sa vrátil do tímu McLaren v rámci série Indy 500, po boku tímového kolegu Patricia O´Warda. Práve ten by mal na konci sezóny testovať monopost McLaren v sérii Formuly 1. Pokiaľ ide o Montoyov pohľad, O´Ward mu pripomína práve Ralfa Schumachera.

„S Patom ako s mojím tímovým kolegom je to teraz podobné,“ prezradil Montoya. „Môže sa prispôsobiť čomukoľvek. Môžete mu dať kolesá opačne a on stále zaznamená rovnako šialený čas. Mne ide skôr o to, aby som sa uistil, že auto najskôr robí to, čo má a až potom príde na rad čas na jedno kolo.“

„Myslím si, že vekom toho prichádza viac. Keď ste mladí, jednoducho jazdíte s autom, a ak sa dostanete do šmyku, nevadí. Nevadí mi ísť bokom, ale prečo ísť bokom, keď to môžete prejsť rovno?“ uzavrel svoje vyjadrenie Juan Pablo Montoya.

Súvisiace články