logo F1online.sk

Cowell do Red Bullu? Odmietajú to Horner aj Wolff

Christian Horner a Toto Wolff
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 5. 2021

Špekulácie o tom, čo bude s bývalým motorovým šéfom Mercedesu Andym Cowellom, ešte žijú. Stále totižto nie je celkom jasné, kam talentovaný inžinier po svojom pôsobení v Mercedese zamieri. Práve chýbajúca odpoveď na túto otázku naďalej rozdúchava zákulisný šepot, že Cowell sa stane novým šéfom motorového oddelenia Red Bullu. Zatiaľ to však Horner aj s Wolffom odmietajú.

O tom, že Red Bullu sa podarilo ukoristiť viac ako desiatich zamestnancov Mercedesu, sme už čo-to počuli. Zatiaľ však malo ísť najmä o ľudí z výroby, ktorí by prípadnú novú pohonnú jednotku Red Bullu nevyvíjali. Hľadiac do budúcnosti na nové pravidlá a rok 2025 by sa preto červeným býkom zišiel aj niekto od vývoja. Cowell by bol veľmi pekným úlovkom.

Toto Wolff v Monaku zopakoval svoje presvedčenie spred pár týždňov, že Cowell k súperovi nezamieri. “Nechce byť známy len svojou prácou vo Formule 1,” vysvetľoval šéf Mercedesu. “Andy má vzrušujúce nápady k technológii a udržateľnosti.”

“S Andym sa o rôznych veciach bavím každý týždeň a nezdá sa mi, že by mal zamieriť do Red Bullu. Tento šport už zažil mnoho veľkých prekvapení, no mňa by to poriadne zaskočilo, pretože v tom prípade by sa realita líšila od toho, o čom sme sa zhovárali.”

“Nič mu však nebráni prijať akékoľvek rozhodnutie, či už bude pokračovať na svojej podnikateľskej ceste alebo sa vráti do Formuly 1 a ocitne sa v inej pozícii,” doplnil Wolff, podľa ktorého sa Red Bull snažil zlákať inžinierov z Brackley aj výplatnými páskami “so sumami ako z lotérie”.

Christian Horner sa pri čítaní zahraničných médií dostal ešte ďalej, vraj už je zmluva Red Bullu s Cowellom spečatená. Šéf Red Bullu Racing tieto správy rázne odmietol.

“Médiá sa poriadne zahryzli do týchto tém a do toho, že sa do nášho nového dobrodružstva pripájajú noví ľudia. Ja však môžem povedať, že keď som čítal ten článok, že Andy [Cowell] už súhlasil s príchodom k nám, tak som zostal prekvapený, pretože to nie je tak,” upresnil Horner.