logo F1online.skF1online.sk

Nico Rosberg: Som skutočne veľký fanúšik Maxa Verstappena

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko26. 5. 2021

Nico Rosberg je jediným premožiteľom Lewisa Hamiltona v priamom súboji, na rovnakom monoposte Mercedes. Majster z roku 2016, ktorý po zisku svojho titulu ukončil kariéru sa netají tým, že je veľkým fanúšikom súčasného lídra šampionátu, Maxa Verstappena z tímu Red Bull, a to aj napriek výmene názorov v médiách.

Kontroverzia medzi Maxom Verstappenom a Nicom Rosbergom začala po sérií mediálnych vyjadrení z oboch strán. Rosberg, ktorý je dnes analytikom v médiách, ponúkol Verstappenovi hneď niekoľko rád, ktoré sám použil v majstrovskom boji proti Lewisovi Hamiltonovi.

35-ročný Nemec požiadal mladého holandského pretekára v službách Red Bullu o viac vypočítavosti, čo sa nestretlo s pochopením. Majster z roku 2016 teraz uviedol, že jeho komentáre boli vytrhnuté z kontextu, a že je tiež skutočne veľkým fanúšikom Maxa Verstappena.

„Verstappen skutočne povedal, že ma nepotrebuje na to, aby videl, aký dobrý je Hamilton. Som Maxov fanúšik, ale médiá to prevracajú späť,“ uviedol Rosberg pre Sky Italia. „Samozrejme, že niekedy som aj kritický vo svojej úlohe analytika, ale Maxovi skutočne veľmi fandím.“

Stále len 22-ročný Max Verstappen je v súčasnosti lídrom priebežného poradia jazdcov po piatom podujatí v Monaku. Jeho náskok v podobe štyroch bodov však ešte poriadne preverí 18 nadchádzajúcich podujatí v aktuálnom kalendári Formuly 1.

Súvisiace články

Diskusia