logo F1online.sk

Ocon: Auto bude veľmi, veľmi odlišné

Esteban Ocon
© Renault
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2020

Francúzsky pilot Esteban Ocon sa po roku a pol vracia do súťažného kolotoča. A treba povedať, že veľa fanúšikov sa na jeho návrat teší. Rodák z Évreux nám totiž za svoje krátke doterajšie pôsobenie v efjednotke pripravil zopár skutočne zaujímavých momentov.

Za nejaké dve a pol sezóny získal povesť nekompromisného jazdca, ktorý si ide tvrdo za svojim cieľom, poraziť všetkých naokolo. Jeho široké lakte v súboji so Sergiom Pérezom okorenil aj niekoľkými vyjadreniami, ktoré sa na mediálnych tréningoch rozhodne nenaučil. A aj keď vám jeho vystupovanie nemusí byť sympatické, málokto si dovolí poprieť jeho rýchlosť. Teraz budeme mať možnosť porovnať ho s jedným z najlepších jazdcov súčasného štartového poľa, Danielom Ricciardom.

„Už čakám tak dlho. Je to už rok a pol, veď to je šialené, až to vyzerá, že všetko okolo je proti tomu, aby som sa vrátil do kokpitu,“ povedal Ocon, ktorého cituje Motorsport.com.

„Minulý rok bol určite veľmi ťažký, v tomto je to však úplne iný pocit. Mám skvelý tím a pred sebou veľkú výzvu s konkurencieschopným autom. Už sa teším na reštart,“ vyhlásil Ocon.

Za ten rok a pol toho Esteban skutočne veľa nenajazdil. Naposledy si zajazdil minulý mesiac s dva roky starým monopostom Renaultu. Podľa jeho vlastných slov mu však netrvalo dlho, než sa dostal do tej správnej nálady.

„Cítil som sa dobre. Bolo to cool vrátiť sa na skutočnú trať po toľkých hodinách za počítačom. Po tak dlhom čase je výjazd z garáže naozaj trochu zvláštny pocit. Netrvalo to však dlho a hneď som nabral slušné tempo. Cítil som sa dobre, cítil som sa vo forme a cítil som, že som rýchly. Rozhodne som pripravený na svoj reštart tento týždeň,“ vyhlásil rodák z Évreux.

Jeho tím počas prestávky nezaháľal a podľa slov šéfov Renaultu uvidíme na Spielbergu veľký balík vylepšení, ktoré boli pôvodné rozvrhnuté medzi Veľké ceny Vietnamu, Holandska a Španielska. „Ešte pred zatvorením mali ľudia v továrni naponáhlo.“

„Auto bude veľmi, veľmi odlišné než to, ktoré sme mali priviezť do Austrálie, čo je takisto šialené, pretože niektoré diely vlastne ani nevyskúšame.“

Súvisiace články