logo F1online.sk

Horner reaguje na Hamiltona: On tieto nezmysly miluje

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2021

Mediálne prestrelky medzi Mercedesom a Red Bullom pokračujú. Veľmi aktívne sa do nich zapájajú hlavne Christian Horner, Helmut Marko a Toto Wolff. Piloti týchto tímov zatiaľ nie sú veľmi hlasní, hoci Lewis Hamilton už niekoľkokrát ukázal, že politické hry mu naozaj idú.

Bol to práve Hamilton, ktorý svojimi vyjadreniami odštartoval kauzu ohybných zadných krídel Red Bullu. Reagoval aj na agresívny manéver Maxa Verstappena z prvého kola Veľkej ceny Španielska slovami, že pilot Red Bullu potrebuje niečo dokázať, kým on ako sedemnásobný šampión už nemusí dokazovať nič.

Max v minulosti niekoľkokrát ukázal, že sa pred mikrofónmi nebojí povedať čokoľvek, avšak tomto roku sa celkom očividne do žiadnych politických hier nemieni nechať zatiahnuť a na Hamiltonove slová reagoval strohým: „Nie, nemám tu čo dokazovať.“

Nebolo by žiadnym prekvapením, keby práve toto bola mediálna stratégia Red Bullu. „Dymovú clonu“ robia holandskému pretekárovi Horner a Marko, kým on sa koncentruje hlavne na svoju jazdu.

„Lewis toto všetko miluje, všetky tieto nezmysly,“ vyhlásil Christian Horner pred mikrofónmi Sky Sports. „Len ho nechajme, nech si rozpráva. Myslím, že Max si ide svojou vlastnou cestou. Už len skutočnosť, že Lewis má potrebu robiť tieto veci znamená, že sa mu Max možno trochu dostal pod kožu.“

„To je podľa mňa skvelé, je to súčasť tohto športu. Sme pritom ešte len na začiatku sezóny. Viete si teda predstaviť, čo by nastalo, keby boli blízko seba aj v závere roka.“

Do celej tejto mediálnej hry vstúpil aj šéf McLarenu Zak Brown, podľa ktorého je len otázkou času než sa dvaja hlavní kandidáti na titul zrazia.

„Povedal by som, že Zak sa už modlí, aby sa to stalo a mohli to využiť. Máme tu dvoch jazdcov, ktorí spolu tvrdo bojujú a podľa mojich prepočtov Max na trati predbehol Lewisa trikrát, kým on jeho raz. Ich súboje sú pritom naozaj tvrdé,“ hovorí Horner.

Boss Red Bullu to pritom neprepočítal dobre. Hamilton totiž Verstappena na trati predbehol dvakrát, nie raz. Stalo sa tak v Portugalsku a Španielsku. Naopak Max má “tri zárezy na pažbe” (prvé kolo v Imole, reštart pretekov v Portugalsku a prvé kolo v Španielsku), plus kontroverzné predbehnutie v Bahrajne, po ktorom musel svoju pozíciu vrátiť.

„Ako bude šampionát pokračovať, napätie a tlak budú nevyhnutne narastať. Nemyslím si však, že by bolo ich úmyslom zraziť sa, ich doterajšie súboje boli naozaj príkladné,“ dodal Horner.